Nadine (54) start zoektocht naar herdenkingsbeeldje van Ozzy: “Mijn man vocht net zoals de soldaten vergeefs voor zijn leven"

Nadine bij de urne van haar man met een afgehaald beeldje, dat ze wil ruilen met de vinder van haar ‘Ozzybeeldje’. Foto: ptb

Ieper -

Het onwaarschijnlijk verhaal van Stefaan Moeyaert, die het beeldje van zijn overleden vrouw zocht én vond, inspireert anderen om een gelijkaardige oproep te doen. Nadine (54) bijvoorbeeld. Zij zoekt het beeldje van haar man Ozzy, die vorig jaar overleed aan kanker.

Nadine Dewulf (54) uit Noordschote beseft dat het een uiterst moeilijke zoektocht is: een beeldje vinden tussen 600.000 andere van het project CWRM in Zillebeke.

LEES OOK. Stefaan (60) slaagt in onmogelijke zoektocht: beeldje van zijn overleden vrouw teruggevonden tussen 600.000 exemplaren

“Maar de kans was even klein voor Stefaan. En kijk, na een week had hij zijn beeldje terug. Ik lanceerde een Facebookoproep, die al meer dan 1.500 keer gedeeld werd, en ging al een paar keer zoeken in De Palingbeek. Daar beseft ik de moeilijkheid van de opdracht: zóveel mensen die beeldjes kwamen halen. Ik kon moeilijk elke persoon tegenhouden en vragen om eens in hun zak te kijken en de beeldjes te controleren. Veel gereserveerde beeldjes vertrekken straks ook naar het buitenland.”

Rouwhoekje

Nadine kreeg al veel reacties, maar nog geen bruikbare tip. “Het beeldje heeft een grote emotionele waarde voor mij. Ik maakte het in Nieuwpoort toen mijn man erg ziek was, omwille van de symboliek. De soldaten vochten, vaak tevergeefs, voor hun leven. Net als mijn man. Zijn naam is Oswald van Hijfte, maar ik noemde hem Ozzy.”

Het beeldje is te herkennen aan die 4 ingekerfde letters. “De vorm van het beeldje deed me denken aan een moegestreden man. We huwden een jaar voor zijn overlijden op 21 juli 2017. Hij werd amper 58 jaar. Ik heb hem tijdens zijn strijd tegen die agressieve beenmergkanker nog een foto kunnen tonen van het beeldje en hij vond het zo mooi dat ik dat voor hem gemaakt had. Die foto is ondertussen jammer genoeg verloren gegaan op mijn computer. Als dat ene beeldje opduikt, wil ik de vinder gerust het beeldje geven dat ik zelf afhaalde. Het zou me heel gelukkig maken als ik zijn beeldje ooit in zijn rouwhoekje kan zetten bij zijn foto’s en urne. Ik dank alvast alle mensen, die mij helpen in mijn zoektocht.”

Een tip? nadine_dewulf@hotmail.com

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees