Walter Planckaert beschuldigt bondscoach van vluchtmisdrijf: “De voet van mijn mecanicien is verbrijzeld”

Walter Planckaert beschuldigt bondscoach van vluchtmisdrijf: “De voet van mijn mecanicien is verbrijzeld”

Foto: Photo News

Walter Planckaert, de sportieve baas van Sport Vlaanderen-Baloise, heeft op Radio 1 een opvallende beschuldiging gedaan richting kersvers bondscoach Rik Verbrugghe. “Mijn mecanicien werd tijdens Gent-Wevelgem gewoon omver gereden door Rik Verbrugghe. Die mens zijn voet is nu verbrijzeld.”

Walter Planckaert werd op Radio 1 aan het woord gelaten naar aanleiding van het artikel dat vandaag in onze krant verscheen over het feit dat volgens de regels van de Belgische wielerbond een 70-plusser geen volgwagen meer mag besturen in de koersen. Walter Planckaert en Hilaire Van der Schueren vierden dit jaar hun 70ste verjaardag en zouden, als de regels niet worden aangepast, in 2019 niet meer achter het stuur van een volgwagen mogen zitten (lees meer).

“Op je 70ste vinden veel mensen je een oude man, maar het gaat toch vooral over je rijkunsten. Ik heb in 33 jaar als ploegleider nog nooit een ongeluk veroorzaakt”, reageerde Walter Planckaert donderdagavond bij Radio 1. “Iemand van 50 rijdt soms slechter met de auto”, voegde hij daaraan toe, waarna hij naar kersvers bondscoach Rik Verbrugghe wees. Die zou als ploegleider bij Bahrain-Merida tijdens Gent-Wevelgem een ongeval hebben veroorzaakt met een mecanicien van Sport Vlaanderen-Baloise.

“Mijn mecanicien Roger Michiels stapte uit om een renner van mijn ploeg te helpen, maar hij werd gewoon omvergereden door Verbrugghe. Die mens zijn voet is nu verbrijzeld. Na de koers zochten we Verbrugghe op om papieren in te vullen, maar hij heeft niets meer van zich laten horen. Hij pleegde dus vluchtmisdrijf. Is dat dan een betere chauffeur dan ik?”

Verbrugghe zelf wil liever niet reageren. Bij de wielerbond zijn ze volgens Sporza op de hoogte van het verhaal en zullen ze Verbrugghe erover aanspreken zodra zijn contract ingaat (vanaf 1 december).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.