Wendy Jans lijdt wrange nederlaag op WK snooker voor amateurs

Wendy Jans lijdt wrange nederlaag op WK snooker voor amateurs

Titelverdedigster Wendy Jans heeft in het Myanmarese Yangon in haar tweede groepswedstrijd op het WK snooker een 3-2 nederlaag geleden tegen de 16-jarige Thaise Ploychompoo Laokiatphong.

Jans miste in het derde frame de ultieme zwarte bal voor een 1-2 voorsprong. In het beslissende spel kon ze het ondanks een 34 break niet afmaken. Laokiatphong potte 43 weg en trok met het nodige geluk aan het langste eind.

In haar derde en laatste groepswedstrijd geeft Jans donderdag de Maleisische Shok Seah Tan partij. De 35-jarige Limburgse jaagt een achtste wereldtitel en een zevende op rij na. Ze heeft ook al twaalf Europese en zestien nationale titels op haar palmares.

Bij de mannen plaatsten Kevin Hanssens en Peter Bullen zich voor de eindfase. Hanssens kroonde zich met een 4-0 zege tegen thuisspeler Aung Moe Thu tot groepswinnaar. Bullen werd dankzij een 4-1 overwinning tegen de Zuid-Koreaan Jang Hosoon tweede in zijn groep.

Uitslagen

Vrouwen:

Groep A:

Ploychompoo Laokiatphong (Tha) - Wendy Jans (Bel) 3-2

55-43, 49-61(38), 47-46, 58(33)-62, 62(43)-36

Mannen:

Groep D:

Kevin Hanssens (Bel) - Aung Moe Thu (Mya) 4-0

Groep E:

Peter Bullen (Bel) - Jang Hosoon (ZKo) 4-1 (belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.