FOTO. Zeveren Sportief geeft titelkandidaat FC Sint-Joris Sleidinge voetballes

De meeste Sleidingse supporters arriveerden zondag met de supportersbus in Zeveren en kondigden hun aanwezigheid luidruchtig aan. Het beloofde een warme match te worden. Hun decibels verminderden echter al vroeg in de wedstrijd toen de Zeverense Bram Heyse de bal met de kop binnen buffelde, 1-0 na 4 minuten.

De supporters van Zeveren Sportief kennen dit scenario. Het was niet de eerste keer dat hun ploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Meestal volgt dan vlug de gelijkmaker. Maar de  Zeverense kapitein Michael Van Parijs maakte hier komaf mee en schoot in de 14de minuut de bal overhoeks binnen. Zo consolideerde hij tot groot jolijt van de thuissupporters de 1-0, de 2-0 stond schitterde op het scorebord. Titelfavoriet Sleidinge was van slag en vond maar geen antwoord op het spel van Zeveren Sportief. In de 35ste minuut was de logische 3-0 een feit toen Jasper Van der Eecken een hoekschop rechtstreeks tegen de netten joeg. De Sleidingse supporters waren niet meer te horen. De spelers van Sleidinge stonden erbij en keken er naar, met gebogen hoofd.

Kort na de rust kreeg Sleidinge een penalty na een aangeschoten bal. In de 46ste minuut zette Gertjan Van Vooren de strafschop feilloos om, 3-1. Voor de Sleidingse supporters was dit de goal van de hoop, de decibels gingen opnieuw de hoogte in. Thuisspeler Pieter Van de Velde verstomde de arme Sleidingse supporters definitief met de 4-1 in de 54ste minuut. Hannes De Spiegelaere kende helemaal geen genade meer. Hij dikte in de 64ste en 76ste minuut de score aan tot een niet eens overdreven 6-1.

Na de laatste goal steeg het aantal decibels bij de Sleidingse supporters, alleen werd nu de naam van Zeveren Sportief gescandeerd. De zware nederlaag kwam hard aan bij hen. Vooral het bestuur van Sleidinge werd hierbij zwaar op de korrel genomen en beschuldigd van inmenging in de spelersopstelling, met een desastreuse 3 op 21 tot gevolg. De Sleidingse trainer Maxime Decraene zag de bui hangen. Hij hield de eer aan zichzelf en diende onmiddellijk na de wedstrijd zijn ontslag in.

Drama voor titelkandidaat FC Sint-Joris Sleidinge

Met deze zware nederlaag belanden ze in het moeras van de rechtse klassementskolom, een moeras dat uitgeeft op 3de provinciale. Feest voor Zeveren-Sportief anderzijds dat met deze oververdiende 3-punter opnieuw de top-vijf van 2de provinciale A Oost-Vlaanderen induikt. Puike overwinning voor de heerschappen van Zeveren-trainer Chris Van Den Broucke.

De Zeverense overwinning werd gevierd in de plaatselijke kantine maar het moet gezegd dat  de vaak vernoemde en vooral getormenteerde Sleidingse supporters groots waren in de nederlaag en zonder schroom de Zeverense kantine massaal bevolkten. De verbroedering was een feit, er werd druk nagekaart over de wedstrijd. Voetbal, een feest!

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio