Maaseik opent Champions League volleybal met nederlaag in Berlijn

Maaseik opent Champions League volleybal met nederlaag in Berlijn

Maaseik heeft zijn eerste groepswedstrijd in de Champions League volleybal verloren. De Belgische landskampioen moest in en tegen Berlijn met 3-1 het onderspit delven voor de Duitse vicekampioen. De setstanden waren 25-23, 25-22, 18-25 en 25-18.

Nog in groep D won Skra Belchatow het Poolse onderonsje van Trefl Gdansk met 3-1. Maaseik neemt het in zijn volgende poulematch op 18 december in Limburg op tegen Belchatow. Gdansk ontvangt Berlijn een dag later.

De Belgische volleybalclubs trappen het Champions League-seizoen weinig succesvol af. Knack Roeselare begon dinsdagnamiddag met een 3-2 nederlaag bij het Turkse Halkbank Ankara. De West-Vlamingen sprokkelden zo wel een punt. Nog in poule A blies drievoudig titelverdediger Kazan het Duitse Frankfurt weg met 3-0.

De poulefase duurt tot eind februari. De vijf poulewinnaars en de drie beste nummers twee stoten door naar de kwartfinales. Vanaf dan wordt met rechtstreekse uitschakeling gewerkt. (belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen