Het begon op de boot van Gert Verhulst, en nu duiken Natalia en Jef Neve samen het theater in

Het begon op de boot van Gert Verhulst, en nu duiken Natalia en Jef Neve samen het theater in

Natalia en Jef Neve Foto: if

Op papier lijkt het een bizar muzikaal huwelijk, maar naar eigen zeggen klikt het “gewéldig”: Natalia (37) en Jef Neve (41) staan vanaf januari samen op de planken. Wat ze precies zouden doen, wisten ze maandenlang zelf niet. Maar straks duiken ze voor het eerst het repetitiehok in. “Benieuwd wat Natalia zal denken wanneer ze hoort wat ik met haar hits heb gedaan”, zegt Neve.

Natalia en Jef Neve staan mijlenver van elkaar. De ene geldt als onze vaderlandse soul- en popdiva, de andere is de bekendste jazzpianist van het land. Niet verwonderlijk dat sommigen vreemd opkeken toen ze eerder dit jaar samen een theatertournee door heel Vlaanderen aankondigden. Maar kijk, voor er ook maar één noot gespeeld is, zijn drie van de vijftien geplande concerten al uitverkocht. En dat voor een samenwerking waarvan Natalia en Neve tot voor kort zélf nog niet wisten hoe die zou klinken.

“We hebben lang nagedacht over wat we zouden doen”, zegt Neve. “Natalia en ik komen inderdaad uit heel andere genres, dus we moeten beiden uit onze comfortzone komen. Maar wij vinden het een fantastische uitdaging. Ik heb de nummers van Natalia opnieuw gearrangeerd volgens mijn eigen stijl, en zij heeft teksten geschreven bij een aantal van mijn composities. Het wordt iets dat mensen nog nooit van ons hebben gehoord.”

Op de boot van Gert

Neve en Natalia leerden ­elkaar pas enkele jaren geleden kennen. “Via gemeenschappelijke vrienden”, zegt Neve. “Het klikte onmiddellijk. Zulke chemie is ook nodig op een podium. De eerste keer dat we samenspeelden, klonk dat al gewéldig. Natalia en ik waren vorig samen te gast op de boot van Gert Late Night. We speelden toen spontaan een cover van Alicia Keys. En vorig jaar nodigde ik Natalia uit om enkele nummers mee te zingen tijdens mijn concert op Winter in Antwerpen. Daar hebben we besloten dat we iets samen moesten doen.”

Naast eigen nummers brengen Natalia en Neve ook covers, zoals Put a Spell on you van Jay Hawkins. “Zulke songs zijn perfect voor Natalia’s stem. En ook ik krijg veel vrijheid. Bovendien hebben we een steengoede band samengesteld met contrabas, cello’s en blazers. We hebben natuurlijk nog werk voor de boeg. Binnen twee weken komen we voor het eerst samen om te repeteren. Dan pas krijgt Natalia te horen wat ik met haar hits heb gedaan. Ik ben héél benieuwd naar haar on­gezouten mening. (lacht) Maar ik amuseer mij ­alleszins rot. Zó veel ­plezier heb ik nog niet vaak aan een muzikaal project mogen ­beleven.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees