CD&V stelt bestuurscollege Puurs-Sint-Amands voor

CD&V stelt bestuurscollege Puurs-Sint-Amands voor

Het college bij aanvang van de legislatuur, in januari 2019. Foto: rr

Puurs / Sint-Amands -

In de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands is vrijdag het nieuwe college voorgesteld voor de komende zes jaar. Koen Van den Heuvel wordt burgemeester, Yvo Van Damme eerste schepen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober kreeg CD&V 52 procent van de stemmen, goed voor 17 van de 29 zetels. De partij besloot om zonder coalitiepartner te besturen. Nu is ook de samenstelling van het college van burgemeester en schepenen goedgekeurd.

“Bij het verdelen van de bevoegdheden wordt er voor geopteerd om te putten uit de rijke ervaring die er de voorbije jaren werd opgebouwd in de colleges van Puurs en Sint-Amands, en ook de verschillende leefgemeenschappen op een evenwichtige manier vertegenwoordigd te zien”, zegt Koen Van den Heuvel. “Tegelijk wordt er ingezet op vernieuwing en vervrouwelijking.”

Yvo Van Damme wordt eerste schepen, Hilde Van der Poorten, Els de Smedt, Alex Goethals en Ronny Tourné maken opnieuw deel uit van het college. Peter Van Hoeymissen, huidig burgemeester van Sint-Amands, wordt voorzitter van het bijzonder sociaal comité, het voormalige OCMW. Nieuwkomers in het college zijn Ann-Marie Morel en Raf De Blaiser.

Verjonging

“Tijdens het verloop van de legislatuur zal er verder worden ingezet op verjonging. Schepenen Alex Goethals en Raf De Blaiser zullen in de loop van 2022 vervangen worden door Anne De Ron en Willem Geeroms. Peter Van Hoeymissen zal dan weer in het najaar van 2023 de kans geven aan Sophie Van Praet om in het college te komen.”

Els Goedgezelschap wordt, net zoals ze dat de voorbije jaren in Puurs deed, voorzitter van de gemeenteraad.

“Ik ben heel tevreden dat iedereen zich unaniem achter deze bevoegdheidsverdeling heeft kunnen scharen”, reageert toekomstig burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel. “Opvallend ook: op het einde van deze legislatuur zal ons schepencollege één twintiger en twee dertigers tellen, en zullen vrouwen de plak zwaaien. 5 van de 9 leden van het college zullen dan dames zijn.”

CD&V stelt bestuurscollege Puurs-Sint-Amands voor
Zo zal het college er op het einde van de legislatuur uitzien. Foto: rr
CD&V stelt bestuurscollege Puurs-Sint-Amands voor
De drie schepenen die inschuiven. Foto: rr
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio