GEZOCHT: Tuinen waar Groen bomen mag planten “om verkiezingsdrukwerk te compenseren”

GEZOCHT: Tuinen waar Groen bomen mag planten “om verkiezingsdrukwerk te compenseren”

In de tuinen van enkele Jong Groen-Ieperlingen werden onlangs 15 campagnebomen geplant. Foto: rr

Ieper -

Ter compensatie van hun campagnedrukwerk plantte Groen bomen in de tuinen enkele jonge leden. Aangezien niet elke verkiezingskandidaat van Groen een tuin heeft, roepen de partij nu de hulp in van andere Ieperlingen.

Groen Ieper plantte campagnebomen om zijn verkiezingsdrukwerk te compenseren. “Overwoekering aan afficheborden, 27 brochures van dezelfde partij of van elke persoon op de lijst een kaartje, het stoorde vele Ieperlingen mateloos tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt Jordy Sabels, de lijsttrekker voor Groen bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen en voorzitter van Jong Groen. “Sommige partijen hebben zich weer volledig laten gaan zonder rekening te houden met het milieu. Bij Groen Ieper houden we dit altijd beperkt tot enkele flyers, affiches en één eindbrochure. Toch vond onze Jong Groen-afdeling zelfs dat al iets te veel en maakten we samen de belofte om dit drukwerk te compenseren na de verkiezingen door het planten van bomen.”

Zoete kers

In de tuinen van enkele Jong Groen-Ieperlingen werden onlangs 15 campagnebomen geplant. “Zo maken we meteen een van onze verkiezingsbeloftes waar. We kozen voor de inheemse boomsoort zoete kers, aangekocht in de Buxushoeve. Ze werden ook bewust in november geplant omdat dit zo werd aangeraden door Natuurpunt en Felix, ons Jong Groen-lid met de groenste vingers. We zouden graag 1 boom zetten per kandidaat. Aangezien niet alle kandidaten over een tuin beschikken, doen we een oproep aan andere Ieperlingen: wie kan nog een plekje vrijmaken in de tuin zodat we aan 31 bomen raken? Geef ons een seintje, dan komen we in de loop van 2019 in jouw tuin een boom planten. Zo zorgen we samen voor meer zuurstof in onze stad en deelgemeenten.”

www.groenieper.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio