Kroatië staat in finale Davis Cup op 2-0 voorsprong tegen titelhouder Frankrijk

Kroatië staat in finale Davis Cup op 2-0 voorsprong tegen titelhouder Frankrijk

Foto: AFP

Kroatië staat vrijdag in het Franse Lille na afloop van de openingsdag van de Davis Cup-finale tegen Frankrijk comfortabel met 2-0 aan de leiding.

In het tweede enkelspel op het gravel in het Stade Pierre Mauroy haalde Marin Cilic, de Kroatische nummer zeven van de wereld, het in drie sets van Jo-Wilfried Tsonga (ATP 259): 6-3, 7-5 en 6-4 na 2 uur en 22 minuten. Eerder op vrijdag had Borna Coric (ATP 12) Kroatië op 1-0 gebracht met winst in drie sets tegen thuisspeler Jérémy Chardy (ATP 40): 6-2, 7-5 en 6-4 na 2 uur en 19 minuten.

Zaterdag zullen in het dubbelspel zonder verrassing Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut, samen nog finalist op de recente ATP Finals, in actie komen. Bij de Kroaten spelen Ivan Dodig en Mate Pavic het dubbel, al kunnen er bij beide teams nog wijzigingen aangebracht worden tot één uur voor de start van de wedstrijden. De Fransen staan met de rug tegen de muur, bij een nederlaag in het dubbelspel is de Davis Cup voor Kroatië.

Frankrijk is na zijn zege van vorig jaar in de finale tegen België de titelhouder in de Davis Cup. Op hun palmares staan er in totaal zes eindzeges en acht verloren finales. Kroatië staat op één eindzege (2005) en één verloren finale (2016).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.