Willy Willy (The Scabs) heeft een nieuwe plaat: “Kanker houdt me niet tegen”

Willy Willy (The Scabs) heeft een nieuwe plaat: “Kanker houdt me niet tegen”

Willy Willy: “Let the ­music do the ­talking.” Foto: DBA

Sinds de reünie in 2007 is Willy Willy (59, foto) weer volop leadgitarist van The Scabs, maar fans weten dat hij ook al twee platen uitbracht met zijn Voodoo Band. Volgende week ligt de derde, Vampire With A Tan, in de rekken. Helaas kreeg de ­gitarist ook slecht nieuws: in juli werd kanker bij hem vastgesteld.

“Ik ga daar niet graag te diep op in”, zegt Willy Willy. “Ik wil binnenkort niet overal gaan op­draven als spreekbuis voor mensen met kanker. Niet dat ik bekende mensen die dat wel doen veroordeel, maar in mijn geval is het: let the ­music do the ­talking.”

Stilzitten zal Willy Willy dan ook niet doen. Op 16 december stelt hij Vampire With A Tan live voor in Sint-Niklaas, en volgend jaar trekt hij op akoestische tournee met The Scabs. “Mensen vragen me soms waarom ik nu, net na de ­diagnose, meer dan ooit wil doorgaan. Maar wat moet ik doen? In mijn bed gaan liggen? Luister, ik heb kanker, zoals zoveel mensen, en daarom wil ik nog zo veel mogelijk genieten. En mijn werk is mijn passie, dus een volle agenda maakt me gelukkig. Ik zal er dus bij zijn tijdens die tour van The Scabs. En daarna wil ik met The Voodoo Band naar de festivals.”

“Ik heb geen enkele reden tot klagen”, zegt Willy Willy. “Ik geniet met volle teugen van het leven, en ­samen met mijn partner Michèle blijf ik erin ­geloven.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees