FOTO. Luein wandelt en sneukelt onder de volle maan

Sneukelen, stappen en swingen onder de sterren was het concept waar onthaal- oriëntatie- en observatiecentrum Luein vrijdagavond voor het eerst mee uitpakte. Meer dan 210 voorinschrijvers én een pak late beslissers kregen daar behalve de sterrenhemel nog de volle maan bovenop tijdens de muzikale tocht langs de smalste paadjes van Zaffelare.

Starten in de ‘Red Barn Saloon’ in het centrum deed al vermoeden dat het een tochtje voor Zaffelaarse ‘natives’ zou worden: via het Pachtgoed ging het naar de Koedreef, Bommel, Windgat, Nerenhoek en de ‘t Jongestraat terug naar het Moleneinde en Zaffelare-Dorp. Een avondwandeling in de sfeer van een late Halloween, maar met een smakelijk gehalte: van uitgebreide aperitiefhapjes met cava en fruitsap, naar soep, broodjes met warme beenhesp en groenten tot een lekker dessert. Honger en dorst hoefde niemand te lijden. 

Het muzikale luik maakte er een figuurlijk warme avond van, met onder meer Semper Pie op de zolder van de Bommelboshoeve, onze singer-songwriter Chris Corn met covers en een paar onbekende maar prachtige nummers waarvan we in de vroegte als privé-concertje mochten genieten, én de grappige band Klutz, die samen met Luein-medewerkster Kathleen van jetje gaf bij Janaplants in de Nerenhoek. U kon er draaien aan een rad, bij een kleurtje belanden en dan uit een paar setlisten kiezen, van Raymond van het Groenewoud, over Bart Peeters en Noordkaap tot Bill Haley en een polonaise. Een levende jukebox tijdens een sneukeltocht: beter werd het niet. En dan moest de afterparty in de Red Barn Saloon in Zaffelare-Dorp nog beginnen. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio