Ex-profrenner Steven de Jongh weer aan het sporten na mysterieus fietsongeval

Ex-profrenner Steven de Jongh weer aan het sporten na mysterieus fietsongeval

Het gaat goed met Steven de Jongh. De Nederlandse ex-profwielrenner en huidig ploegleider van Trek-Segafredo was midden oktober urenlang vermist in de buurt van Girona en werd uiteindelijk bewusteloos teruggevonden na een mysterieus fietsongeval. Met een korte video op Twitter waarin hij loopt met vriend en ex-renner Michael Boogerd toont hij dat zijn revalidatie goed verloopt.

Op 15 oktober vertrok Steven de Jongh net voor de middag voor een fietstocht in de buurt van het Spaanse Girona. Maar in de buurt van La Bisbal d’Emporda liep het mis. Zijn Strava-spoor stopte plotseling en ook zijn telefoon gaf geen enkel signaal meer. Zijn vrouw gaf haar man als vermist op en riep op Twitter op om naar hem op zoek te gaan. Uiteindelijk werd De Jongh met hulp van een helikopter bewusteloos gevonden in het struikgewas naast de kant van de weg. De huidige ploegleider van Trek-Segafredo gaf nadien aan dat hij zich niets meer kon herinneren van het ongeval, al zouden er aanwijzingen dat hij werd aangereden.

“I’ll be back, maar het zal tijd kosten”, reageerde de Nederlander enkele dagen nadien. Met een video op Twitter waarin hij loopt met vriend en ex-renner Michael Boogerd toont hij dat hij in ieder geval op de goede weg is.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.