Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

“Jongeren laten maaltijd liever thuis bezorgen dan dat ze uit eten gaan”

Op een bestelling van 100 euro is een restaurant tot 40 euro kwijt aan de maaltijd­leveranciers

“Jongeren laten maaltijd liever thuis bezorgen dan dat ze uit eten gaan”

Foto: Getty Images/iStockphoto

Belgen gaven het afgelopen jaar zo’n 20,3 miljard euro uit aan eten in de horeca, catering en zogenaamde ‘gemakswinkels’ zoals tankstations. Een stijging met 4 procent. Maar niet alle segmenten doen het even goed: in traditionele restaurants en brasserieën zit geen groei meer. Zeker jongeren maken steeds vaker gebruik van alternatieven zoals online bestellen en thuislevering.

Onderzoeksbureau Foodservice Alliance, gevestigd in Turnhout, volgt elke dag het koop- en consumptiegedrag van 12.000 Belgen. Het biedt inzichten in ontwikkelingen in de markt en trends, en die werden ...

Het beste van Enkel voor abonnees