Coverband hoopt mooie cheque te schenken aan De Valier

Midlive stopt na vijftien jaar met benefietconcert

Midlive stopt na vijftien jaar met benefietconcert

De zes vaste bandleden van Midlive krijgen zaterdagavond heel wat versterking. Foto: mvl

Liedekerke / Denderleeuw -

De Liedekerkse coverband Midlive wou na vijftien jaar eigenlijk in stilte stoppen, maar geeft zaterdag nu toch een laatste concert ten voordele van De Valier en De Warmste Week van Studio Brussel.

Na vijftien jaar is de coverband Midlive een begrip in Liedekerke en omstreken. Na al die jaren vol optredens en repetities wou de band eigenlijk in stilte stoppen. “De zes vaste bandleden worden allemaal een jaartje ouder en onze zanger kampt met stemproblemen”, zegt manager Hans Jünger. “De sfeer in de groep is na al die jaren echter nog steeds uitstekend, maar het is niet meer zo simpel om ons vrij te maken voor optredens.”

Uiteindelijk liet de band zich toch overhalen om niet geruisloos te verdwijnen. Integendeel, zaterdagavond speelt Midlive ‘The Last Show’ in het IKSO in Denderleeuw. “We wilden van onze laatste show toch iets speciaals maken. Daarom schenken we de opbrengst van de avond aan een goed doel dat is geselecteerd voor De Warmste Week van Studio Brussel. We kozen voor De Valier uit Liedekerke, een dienstverleningscentrum waar volwassen personen met een handicap terecht kunnen. De medewerkers van De Valier komen zaterdagavond meehelpen”, zegt Jünger. “Enkele weken geleden speelden we zelfs enkele nummers voor de bewoners van De Valier, die zichtbaar genoten van de muziek. Een filmpje daarvan kwam online en Studio Brussel vroeg ondertussen al of ze het mochten gebruiken tijdens De Warmste Week.”

Concert met gasten

Het afscheidsconcert wordt een speciale avond waarbij Erwin, Luc, Bruno, Karel, Luc en Aster, de zes muzikanten van Midlive, op het podium de nodige versterking krijgen. “Het wordt een Midliveconcert met gasten”, zegt manager Hans. “Zo staat er ook een zeskoppige blazerssectie op het podium en worden er enkele nummers gezongen door deelnemers van The Voice en Gunther Verspecht van Stash. Het wordt dus een speciaal afscheidsconcert dat ondertussen al volledig is uitverkocht. Er gingen zevenhonderd kaarten de deur uit. Wie nu nog geen tickets heeft, is eraan voor de moeite. Op de speelplaats van het IKSO staan wel enkele drank- en eetkraampjes, dus wie De Valier op die manier wil steunen, kan zeker nog komen.”

Domein Puyenbroeck

Midlive ontstond vijftien jaar geleden eigenlijk per toeval. “We werden als losse muzikanten gevraagd om wat liedjes te spelen bij de opening van de Molenstraat in Liedekerke en voor we het beseften was de coverband Midlive ontstaan. We traden heel vaak op, gingen vier keer op tournee in Spanje en stonden ook vaak op het lokale De Plesj Rockt.” “We coveren pop- en rocknummers, maar schreven ook drie eigen nummers. Een van die nummers, ‘No Sorrow’, raakte vrij bekend. We zouden graag tijdens De Warmste Week onze cheque voor De Valier afgeven op het Domein Puyenbroeck en dan ‘No Sorrow’ spelen voor het publiek. Dat zou het absolute hoogtepunt zijn van onze groep”, zegt nog Hans Jünger.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio