Vader verplicht zijn tienerdochters om naaktfoto’s door te sturen

Vader verplicht zijn tienerdochters om naaktfoto’s door te sturen

Foto: UPP / Reporters

Bredene -

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 41-jarige man uit Bredene veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel, voor de verkrachting van zijn dochter. T.B. werd ook schuldig bevonden aan aanzetten tot ontucht en aanranding van zijn beide tienerdochters.

Op 5 februari vroeg de beklaagde via Snapchat zijn toen 16-jarige dochter om een foto. Haar vriend vroeg wat dat te betekenen had, waarna het meisje haar hart uitstortte. Uit schrik stuurde ze immers al een hele tijd naakfoto’s naar haar vader. In een wasmand in de badkamer had hij ooit zelfs een gsm verborgen om haar te kunnen filmen. T.B. heeft zijn dochters ook meermaals betast.

Van die feiten op haar jongere zus was de oudste dochter van T.B. niet op de hoogte. Bij het oudste meisje was er zelfs sprake van manuele verkrachting. Het slachtoffer werd ook gedwongen om zichzelf naakt te filmen. De feiten begonnen toen de meisjes 12 à 13 jaar oud waren.

T.B. werd op 18 april aangehouden en minimaliseerde in eerste instantie het misbruik. De beklaagde weet zijn gedrag aan een seksverslaving. Pas op 13 juni bekende B. de foto’s en het betasten, maar de verkrachting bleef hij tot op het proces met klem ontkennen.

De rechtbank oordeelde dat de verkrachting wel degelijk bewezen is en veroordeelde B. tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan zijn oudste dochter moet hij een schadevergoeding van 3.500 euro betalen. Haar jongere zus krijgt 2.000 euro schadevergoeding. Hun moeder kreeg ten slotte 750 euro toegewezen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees