'Horen, zien en zwijgen is de gouden regel van een cafébaas'

'De Matroos' verlengt zijn titel van 'Beste Café van Destelbergen-Heusden'

'De Matroos' verlengt zijn titel van 'Beste Café van Destelbergen-Heusden'

De dames klinken op de winst van 'De Matroos', terwijl de patron in Spanje zit Foto: if

Destelbergen - Het is nog maar eens gebeurd: uitbaters David en Lesley van 'De Matroos' mogen opnieuw een vreugdedansje plaatsen in hun café in de Magerstraat, want 'De Matroos' is voor het tweede jaar op rij verkozen tot het beste van de gemeente. En een titel verlengen is zoals geweten altijd moeilijker dan hem voor het eerst behalen. "We zijn dan ook zeer blij met de erkenning die we blijven krijgen", vertelt David bij de bekendmaking van de resultaten van Het Nieuwsblad-project.

Uitbater David Baeyens mocht dinsdagmiddag het goede nieuws vernemen.. in Spanje, waar hij momenteel even geniet van een meer dan verdiende rust:  "Reeds 10 jaar baten wij ons praatcafé met hart en ziel uit, een familiezaak trouwens die we hebben overgenomen van mijn ouders Patrick Baeyens en Martine De Groote. Zij hebben  de eerste "make over" gedaan, en met succes. Daarna was het aan ons, eerst twee jaar werken in een klein cafeetje, met nadien de verbouwingen tot wat het nu is. Ook de aanpalende feestzaal hebben we daarna onder handen genomen, want de tijden veranderen en je moet natuurlijk mee evolueren."

Thuis voor clubs en verenigingen

Opvallend voor het beste café van Destelbergen en Heusden is dat er heel wat verenigingen en clubs ondertussen onderdak hebben gevonden. David somt ze voor de vuist weg allemaal op: Supportersclub The Winnetous van KAA Gent, Heusden on tour, de fans van deRode Duivels, er is  Spaarmaatschappij De Matrooska’s, Visclub De Goeie vangst, cafévoetbal met G&b Allstars, minivoetbal met 36win, net als de wielertoeristen van SK Heusden. Verder is er ook een lottolijst die mensen bijeenbrengt, en waar liefst 175 actieve leden zijn. U merkt het: er is altijd wel iets te doen in 'De Matroos', en dan hebben we het nog niet over de vergaderingen, lezingen, prijsuitreikingen en recepties die in de aanpalende zaal plaatsvinden. 

Het Beste Café, dat wordt je niet op je eentje, dat beseft ook David: "Veel dank aan de helpende handen, want zonder hen zouden we dit nooit kunnen behalen", klinkt het. "Vooral mijn ma Martine en pa Patrick, ook mijn gezin met mijn vrouw Lesley en onze dochter Tessa natuurlijk. We zijn in alle omstandigheden "one team", en dat is ook een voorwaarde voor dit succes." 

Pittige anekdotes of nachtelijke weetjes lospeuteren, daar laat de cafébaas van 'De Matroos' zich niet toe verleiden: "Mijn gouden regel is horen, zien... en zwijgen", lacht hij. "De klanten hebben de weg naar ons gevonden, en ons ook beloond met hun stem. We kunnen hen alleen maar het vertrouwen blijven geven en beloven dat we met ons Matroosje op de ingeslagen weg verder zullen blijven gaan."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio