Op 12 december mag iedereen komen helpen aan visvijver Cauwenberglei Pulle

Gemeente en KFC Pulle planten samen compensatiebos aan

Gemeente en KFC Pulle planten samen compensatiebos aan

Een boomplantactie. Foto: rr

Zandhoven - Zo’n vier jaar geleden rooide KFC Pulle een bosje voor de aanleg van twee minivoetbalvelden voor de jeugd. Dat bos gaat de voetbalclub nu samen met de gemeente ‘compenseren’ op een andere plek, ook in Pulle.

In 2014 kreeg KFC Pulle een vergunning om 2 kleine terreinen aan te leggen voor de jeugd. Op de plek waar de veldjes zouden komen stond eerst een bos. Eén van de voorwaarden uit de vergunning was dat het bos gecompenseerd zou worden. In plaats van een bosbehoudsbijdrage te betalen in het boscompensatiefonds, koos de gemeente ervoor om een echte compensatie uit te voeren in de eigen gemeente. En daarvoor werd nu iets verderop het terrein aan de visvijver in Pulle gekozen.

Op 12 december planten de gemeente en de voetbalclub samen met de bosgroep Antwerpen Zuid een nieuw gemengd loofbos aan. “We hebben verschillende planten besteld.” zegt Sarah Moeyersoons, milieuambtenaar van de gemeente Zandhoven. “Een mengeling van streekeigen bomen en struiken zodat er een gevarieerd bos ontstaat met een mooie bosrand.” In totaal gaat het om 550 planten: zwarte els (70%), inheemse vogelkers (10%), gewone vlier (10%) en Gelderse roos (10%).

De plantgaten worden vooraf gemaakt. “De deelnemers aan onze plantactie mogen dus het leukste werk doen,” lacht Sarah: “de boompjes planten. Het zware werk is al achter de rug.” Achteraf trakteert de gemeente alle helpers op een drankje. De voetbalclub zorgt voor een tas heerlijke soep.

Iedereen is welkom om een boom te planten op woensdag 12 december om 13.30 uur aan de visvijver in Pulle. De vijver ligt achteraan een karrenspoor in de Cauwenberglei tussen de Germelaerstraat en de Binnenweg. Breng zelf handschoenen en laarzen mee.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio