Atilla Usul zou collega bedreigd en eigendom vernield hebben

Man achter Tanja Dexters’ Flamingo Bar voor rechter na ruzie over strandbar

Man achter Tanja Dexters’ Flamingo Bar voor rechter na ruzie over strandbar
Stekene -

Atilla Usul, de veelbesproken man achter Tanja Dexters’ Flamingo Bar in Antwerpen, moest zich dinsdag in de correctionele rechtbank van Dendermonde verantwoorden voor bedreigingen aan een andere horeca-uitbater in Stekene.

De feiten waar Usul voor terechtstond dateren van de zomer van 2016. ‘Don Ati’ runde toen zijn populaire strandbar Goodlife Beach op een afgesloten domein in de De Stropersstraat in Stekene. Tot er in juli van dat jaar een financiële discussie ontstond met de eigenaar van het terrein over het huurcontract, en de zakenman uit Temse zijn koffers pakte. Walter Vermeulen, de eigenaar van het domein, opende vervolgens op dezelfde locatie zijn eigen strandbar Lago Beach. In de discussies die gepaard gingen met de onderhandelingen zou Vermeulen mondeling bedreigd geweest zijn door Usul. Hij wordt er ook van verdacht de omheining van de eigenaar vernield te hebben met een rupskraan. “Ik zal niet ontkennen dat mijn cliënt zich boos heeft gemaakt”, pleitte Philippe Carsau, de raadsman van Atilla Usul tijdens het proces in de rechtbank van eerste aanleg. “Er was ook op een zeer kortstondige manier een einde gemaakt aan zijn huurcontract. Maar dat hij ook de omheining zou kapotgereden hebben met een heftruck, dat ontkennen we formeel. Daar is geen enkel bewijs van. Ondertussen zijn de plooien tussen hen beiden opnieuw helemaal gladgestreken.”

Het openbaar ministerie was een andere mening toegedaan en vroeg een strenge toepassing van de strafwet. Atilla Usul was tijdens zijn proces zelf niet aanwezig. “Ik heb hem gevraagd om mee te komen, maar hij had het te druk met werken”, legde zijn advocaat uit. “Zijn persoonlijke verschijning werd ook niet bevolen.” De rechter verleende de raadsman de toestemming om zijn cliënt te vertegenwoordigen, maar niet zonder hem om eerst op het matje te roepen. “Gelet op het strafverleden van uw cliënt had hij minstens de beleefdheid kunnen hebben om op te komen dagen voor dit proces”, aldus de voorzitter.

Atilla Usul is geen onbesproken figuur. Hij werd al meermaals failliet verklaard en kreeg in mei van 2015 door het hof van beroep in Gent een beroepsverbod van tien jaar opgelegd. Er is ook nog een gerechtelijk onderzoek lopende naar hem wegens witwaspraktijken.

Vonnis op 8 januari.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees