Hele week politiebewaking aan Dienst Vreemdelingenzaken

Hele week politiebewaking aan Dienst Vreemdelingenzaken
Brussel -

Nog zeker tot het eind van de week zal er tijdens de openingsuren van het aanmeldcentrum van de Dienst Vreemdelingenzaken politiebewaking aanwezig zijn om de rust te bewaren. Vandaag was die politieaanwezigheid ook al toegezegd, maar de agenten waren afwezig vanwege andere prioriteiten.

Maandag was de lokale politie wel aanwezig om de orde te handhaven, maar dinsdag bleek die afwezig vanwege andere prioriteiten. Na de oproep over het incident kwam de politie wel meteen ter plekke en zorgde ze ervoor dat de rust terugkeerde.

“Vooral door het grote aantal dat elke dag voor de deur staat, zorgt de aanwezigheid van de politie dat de menigte wat kalmeert. Er zijn dagelijks wel incidenten, maar dit is de eerste keer dat er fysiek geweld aan te pas kwam”, zegt Geert De Vulder, adviseur van DVZ.

“Wij hebben wel bewakingsagenten, maar uiteindelijk hebben zij geen enkele bevoegdheid om tegen mensen op te treden. Ze zorgen enkel voor orde in de zaal. Veel meer kunnen ze niet doen”, vervolgt De Vulder.

De politie blijft nog heel de week aanwezig aan de DVZ naast het Maximiliaanpark. Vanaf 3 december verhuist het aanmeldcentrum naar het Klein Kasteeltje in Brussel en dan wordt de situatie opnieuw bekeken met de lokale politie.

Corrigeer

MEER NIEUWS