Na technische pannes alweer tegenslag voor musical ‘40-45’: acteur breekt zijn neus

Na technische pannes alweer tegenslag voor musical ‘40-45’: acteur breekt zijn neus

Foto: Wim Kempenaers

Pech voor Michiel De Meyer (24) én voor de productie van de spektakelmusical ‘40-45’. Tijdens de voorstelling van afgelopen zaterdag botste de acteur achter de schermen op een figurant en liep een neusbreuk op.

De Studio 100-productie 40-45 heeft een dramatisch weekend achter de rug. Er waren niet alleen de technische problemen waardoor de voorstelling zondagavond moest worden stopgezet, ook zaterdag liep het fout.

LEES OOK. Alweer publiek naar huis gestuurd tijdens Studio 100-musical ‘40-45’: “Voor cast en crew is dit verschrikkelijk” (+)

Backstage is het tijdens 40-45 een mierennest van tientallen haastige acteurs, fietsende technici en bewegende tribunes en decorstukken. In de chaos kwam het zaterdag tot een botsing tussen Thuis-acteur Michiel De Meyer en een figurant. “Op een bepaald moment merkte ik dat ik te laat dreigde te ­komen voor de volgende scène”, vertelt De Meyer. “Ik moest me haasten en liep snel in het donker. Het was een frontale botsing op volle snelheid. Ik ging meteen tegen de grond en bloedde hevig.”

Achter de schermen was het even paniek, maar het publiek merkte niets. De voorstelling ging gewoon door, want de plaats van Michiel werd ingenomen door een van de ‘swings’, acteurs die niet meespelen maar klaarstaan om in te springen als iemand uitvalt. De twee geblesseerde acteurs werden na de eerste zorgen snel over­gebracht naar het ziekenhuis. “Op de spoedafdeling werd vastgesteld dat ik een neusbreuk ­opliep en de figurant bleek een hersenschudding te hebben.”

Vrijdagavond de hoofdrol

Vandaag beginnen de shows van 40-45 opnieuw. Het is nog niet duidelijk of De Meyer al opnieuw kan meespelen. “Mijn neus en oog zien nu blauw en paars. Ik ben extra voorzichtig omdat ik vrijdagavond Jonas Van Geel zal vervangen in de hoofdrol. Jonas is aanwezig bij Rode Neuzen Dag. Ik wil 100 procent klaar zijn.”

Na technische pannes alweer tegenslag voor musical ‘40-45’: acteur breekt zijn neus
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees