Lotto-baas: “Tom Boonen maakt op dit moment geen deel uit van mijn plan”

© Photo News

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

John Lelangue, de nieuwe CEO van Lotto-Soudal, organiseerde gisteren in de gebouwen van sponsor Soudal in Turnhout een ‘coaching day’, een event bedoeld om de violen gelijk te stemmen tussen alle afdelingen binnen de ploeg. Coach Paul Van Den Bosch en psycholoog Nathan Kahan gaven er een lezing voor het voltallige personeel. “Van de dokters, over de mecaniciens, tot de kok”, aldus Lelangue. “Alleen de renners waren er niet. Die krijgen nog rust, tot we over twee weken echt op stage vertrekken naar Spanje.”

jpdv

Tom Boonen, vorig jaar aangesteld als ‘sportief adviseur’ bij Lotto-Soudal, was er in Turnhout ook niet bij. Hij heeft geen contract meer voor 2019 en het ziet ernaar uit dat de samenwerking niet zal worden voortgezet. “Op dit moment maakt Tom geen deel uit van mijn plan”, aldus Lelangue. “Ik ga zeker nog met hem praten, want hij is met zijn palmares en zijn persoonlijkheid iemand die absoluut een meerwaarde kan zijn voor de ploeg. Alleen moet hij daarvoor een volwaardige functie hebben en op dit moment is het mij niet duidelijk hoe we die precies kunnen invullen.”

Boonen was vorig jaar een aanstelling van toenmalig CEO Paul De Geyter, die altijd zijn makelaar is geweest. In oktober – na minder dan een jaar – werd De Geyter echter al vervangen door Lelangue.

Meer over Lotto Soudal

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie