Voetbalbond komt met opvallend verhaal: “Drie 15-jarige speelsters van Belgische vrouwenploeg kregen 50.000 dollar aangeboden om match te fixen”

Voetbalbond komt met opvallend verhaal: “Drie 15-jarige speelsters van Belgische vrouwenploeg kregen 50.000 dollar aangeboden om match te fixen”

Foto: Photo News

Drie speelsters van de jonge Red Flames (U16) hebben enkele maanden geleden, tijdens een internationaal kwalificatietoernooi, de vraag gekregen een wedstrijd te beïnvloeden. Dat bevestigde Thibault De Gendt, integrity officer binnen de Belgische voetbalbond (KBVB), woensdag tijdens een hoorzitting over de fraudegevoeligheid van het voetbal in het Vlaams Parlement.

LEES OOK. Voetbalbond wacht niet op rechtbank in voetbalschandaal en wil dit seizoen nog uitspraak doen

“Het gaat om drie meisjes van vijftien jaar”, stak De Gendt van wal. “Zij werden na een training benaderd door een Turkse man die hen elk 50.000 dollar aanbood om een partij te beïnvloeden. De betrokken meisjes hebben ons als voetbalbond meteen ingelicht. Vervolgens werden de internationale bonden (UEFA en FIFA, red) op de hoogte gebracht, net als het federaal parket. Het onderzoek loopt nog.”

“Met dit voorbeeld wil ik aantonen dat matchfixing wel degelijk in elk niveau van het voetbal kan plaatsvinden”, aldus De Gendt. “Ook in het jeugdvoetbal. Het blijft dus erg belangrijk spelers en speelsters van jongs af aan te informeren en te waarschuwen voor de gevaren van matchfixing. Daar zullen wij als voetbalbond in de toekomst verder op inzetten.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0