Jade (14) van ‘The Voice Kids’ naar het Sportpaleis

“Ik stond op mijn 14 al voor een vol Sportpaleis.” Na vrijdag kan Jade De Rijcke dat zeggen. De winnares van The Voice Kids deelt het podium met Lil’ Kleine en Novastar op Rode Neuzen XL. Mama zit in de zaal, papa past thuis op de hond.

Dat de apotheose van ­Rode Neuzen Dag na de ­finale van The Voice Kids valt, is een meevaller voor Jade De Rijcke uit Oost­akker. Zij mag tijdens ­Rode Neuzen XL het ­podium op voor een uitverkocht Sportpaleis, goed voor 15.000 man. Gisteren was Jade al in Antwerpen aan het oefenen. Niet in de zaal van het Sport­paleis, want daar waren de repetities voor De Grote Sinterklaasshow van ­Studio 100 bezig. “Ik heb James Cooke al gezien op het podium,” zegt Jade, “en zou het kunnen dat ik de stem van Gert Verhulst heb gehoord door de luidsprekers? In de gangen heb ik Koen Wauters al gezien, Jonas Van Geel, Nathalie Meskens.” Jade hoopt vrijdagavond ook de Nederlandse rapper Lil’ Kleine te ontmoeten: “Mijn vriendin is daar ­keihard fan van, ik ga ­vragen of ze backstage mag komen.”

Zoals altijd blijft Jade erg rustig onder de omstandigheden. Vanmiddag ­repeteert ze voor het eerst in de grote zaal, morgenavond is het voor echt. “Ik heb wel zenuwen, maar ik laat dat niet zien. (lacht) Ik vind het tof, maar lig er ’s nachts niet van wakker. Op 14 jaar in het Sportpaleis: het is wel tof. Zondag word ik 15. En volgende vrijdag beginnen de examens.” (lacht) Sinds haar zege in The Voice Kids heeft Jade er een pak fans bij: ze ging op Instagram van 21.600 naar 37.900 volgers. “Ik krijg al die verzoeken niet gelezen, het zijn er te veel.” Morgenavond komen ­Jades mama en zus mee naar het Sportpaleis, papa blijft thuis. “Er waren geen ­tickets meer, dus past hij op de hond. Gelukkig kan hij het zien op tv.”

Jade (14) van ‘The Voice Kids’ naar het Sportpaleis
Foto: Wim Kempenaers
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees