Hermes Oostende haalt verwoestend uit tegen Azerrail Baku

Hermes Oostende haalt verwoestend uit tegen Azerrail Baku

Foto: Rudy DECLERCK

Tegen alle verwachtingen in heeft Hermes Oostende, leider in liga A,, de heenmatch in de zestiende finales van de Challenge Cup, met 3-0 gewonnen tegen Azerrail Baku, landskampioen van Azerbeidzjan en tweevoudig Europees kampioen.

“Blokkerend was dit onze beste wedstrijd van het seizoen. Aanvallend speelden we heel knap. Ook alle vervangingen verliepen constructief. Alleen receptioneel hielden beide teams mekaar in evenwicht”, reageerde coach Frederik De Veylder.

Na de 0-2-voorsprong van de Azeri scoorde Lynn Blenckers het eerste Oostendse punt. Na 3-5 bracht Kaat De Boeck de thuisploeg voor het eerst op voorsprong aan 6-5. Met vooral een productie van Nina Coolman klom de score van 8-8 naar 12-9. Lise De Valkeneer en Jasmien Biebauw stuwden Hermes naar een riante 16-11-voorsprong. In een mum van tijd reageerden de bezoeksters tot 16-15 maar Nina Coolman en Lynn Blenckers schudden hun opponenten opnieuw van zich af: 23-16. Na een laatste stuiptrekking van Baku (23-20) sleepten Jitse Verbinnen en co de initiële set binnen: 25-20.

Baku tapte in set twee uit een ander vaatje. Dat vertaalde zich ook op het scorebord waar de cijfers van 5-3 naar 6-11 kantelden. Oostendse foutjes waren hierin niet onbelangrijk. Met opnieuw Jitse Verbinnen tussen de lijnen nam Hermes aan 13-12 de leiding over. De West-Vlaamse vreugde kreeg even een knak: 13-17. Maar Hermes begaf niet en nam via Lise De Valkeneer bij 20-19 definitief de leiding over. Lynn Blenckers scoorde aan 25-22 het setpunt.

Hermes ging op haar elan door in de derde deelbeurt. Onverstoorbaar staken de Oostendenaars na 4-3 via 10-4 en 18-10 hun hand naar de eindzege uit. Baku sputterde nog even (23-14) tegen maar Nina Coolman knalde de eindstand op het bord.

De terugmatch volgt donderdag al, opnieuw in Oostende. Indien Hermes twee sets wint, kwalificeren de West-Vlamingen zich voor de achtste finales.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen