Wim Lybaert eerste ambassadeur van West-Vlaanderen

Wim Lybaert eerste ambassadeur van West-Vlaanderen

Wim Lybaert trok voor Eén half Europa rond met zijn ‘Columbus’, maar blijft een Bruggeling. “Ik geraak hier niet weg.” Foto: Luc Daelemans

Brugge -

Wim Lybaert is woensdagavond in La Brugeoise in Brugge verkozen tot West-Vlaams ambassadeur. Het is de eerste keer dat die titel wordt uitgereikt. De verkiezing was georganiseerd door de provincie West-Vlaanderen, Radio 2, Focus-WTV en de Krant van West-Vlaanderen.

De voorbije weken gingen de organisatoren op zoek naar de eerste ambassadeur van West-Vlaanderen. Een lijst met 25 namen werd uiteindelijk ingekort tot tien namen, onder wie Wannes Cappelle, Wim Opbrouck, Sandra Bekkari, Yves Lampaert, Emma Meesseman, Emma Plasschaert en dus ook Wim Lybaert. Hij kwam uiteindelijk als laureaat uit de bus en ontving een oorkonde uit handen van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V).

Lybaert stond mee aan de wieg van Focus TV in 1993 en deed daarna heel wat televisiewerk. Dit jaar nog trok hij voor Eén half Europa rond met zijn ‘Columbus’. Lybaert is Bruggeling. “En ik zal dat wellicht voor altijd blijven. Ik geraak hier niet weg”, zei hij.

Corrigeer

NIEUWS