Dagen voor Chris zijn vrouw en kinderen doodde, zocht zijn minnares nog naar een trouwjurk

Dagen voor Chris zijn vrouw en kinderen doodde, zocht zijn minnares nog naar een trouwjurk

Foto: AP

Nichol Kessinger was een collega van Christopher Watts en was smoorverliefd op hem. De twee kregen een affaire en ze hoopte vurig dat hij zijn vrouw zou verlaten om een leven met haar te beginnen, maar dat hij daarvoor zou gaan moorden, had ze nooit kunnen denken. Watts werd intussen veroordeeld tot levenslang voor de moord op zijn zwangere vrouw Shannan (34) en dochtertjes Bella (4) en Celeste (3).

Heel de Verenigde Staten keek vol medelijden toe, toen een zenuwachtige vader in augustus live een wanhopige oproep deed op televisie. Zijn zwangere vrouw en kindjes waren vermist, zei hij met een strakke blik. “Toen ik thuiskwam, trof ik niemand aan”, vertelde hij in een emotioneel interview met NBC. “Het leek wel een spookstad. Het voelt op dit moment onwezenlijk. Het is alsof ik in een nachtmerrie zit waaruit ik niet kan ontwaken. Ze betekenen alles voor mij.”

Maar al snel beseften de speurders dat er veel meer aan de hand was. Amper een dag na de oproep sloeg de politie de man zelf in de boeien. Een experte in lichaamstaal, Judi James, had de agenten immers gewaarschuwd: zijn boodschap was niet oprecht. “Hij probeerde de hele tijd zijn schuldgevoelens te verdrukken, wat een ongeoefende kijker ongetwijfeld ontging”, zei James aan de BBC.

Dagen voor Chris zijn vrouw en kinderen doodde, zocht zijn minnares nog naar een trouwjurk
De moeder van Shannan (rechts) veegt een traan weg tijdens de rechtszaak. Foto: AP

Op 15 augustus vond de politie het lichaam van Shannan op het terrein van de olieraffinaderij van Anadarko, waar Watts werkte. Na een verdere speurtocht vonden ze ook de lichamen van Bella en Celeste. De twee kleuters waren in olievaten gedumpt, zodat de stank van ontbinding niet ontdekt zou worden.

Minnares van moordenaar

Later raakte bekend dat Watts er al enige tijd een affaire op nahield met een collega. Die heeft onlangs voor het eerst gesproken over hun relatie, waarna de rechtbank ook de internetgegevens heeft vrijgegeven die het onderzoek naar haar had opgeleverd. Zo werd onder meer duidelijk dat Nichol ervan overtuigd was dat ze snel een nieuw leven zou kunnen beginnen met Watts. Online had ze al uren naar een mooie trouwjurk gezocht, maar ze googelde ook “man met wie ik affaire heb, zegt zijn vrouw te willen verlaten voor mij”.

In een interview met The Denver Post vertelt ze dat Watts haar had wijsgemaakt dat hij een liefhebbende vader was en dat de scheiding bijna afgerond was. Dat zijn vrouw vijftien weken zwanger was, wist ze niet. “Hij heeft over alles gelogen”, klinkt het.

Verontrustende zoekopdracht

Toch toont haar browsergeschiedenis nog een verontrustende zoekopdracht. Ze zocht namelijk op hoeveel de Amerikaanse Amber Frey verdiend had met haar boek en wat haar nettowaarde was. Opmerkelijk, want Frey was de minnares van een man die zijn vrouw en ongeboren kind vermoordde. Ook “hebben mensen Amber Frey gehaat” dook op in de zoekgeschiedenis van Nichol.

De affaire van Watts en Kessinger kwam tot bloei op een moment dat Shannan en de twee dochters van Chris op bezoek waren bij familie. Ze zouden enkele weken wegblijven, maar Shannan probeerde haar man geregeld te bereiken in de hoop hun wankele huwelijk weer op de rails te krijgen. Na het familiebezoek ging Shannan meteen op zakenreis, om terug te komen op 13 augustus.

Twee dagen later zou Nichol erachter komen dat Chris nog steeds getrouwd was. “Toen ik het nieuws las, ontdekte ik dat hij nog getrouwd was en dat zijn vrouw vijftien weken zwanger was. Ik was heel erg in de war toen de media plots voor zijn deur stonden.”

“Alles gedaan wat ik kon”

De verdwijning van de vrouw en kinderen van Chris verontrustten Nichol. De volgende dag stuurde ze hem al een bericht waarin ze hem opdroeg haar te vertellen wat hij gedaan had en wat hij wist over hun verdwijning. Hij antwoordde sussend: “Ik zou mijn familie nooit pijn doen.”

“Het kwam tot een punt waarop hij me zo veel leugens vertelde dat ik hem gezegd heb dat ik hem niet meer wilde spreken tot zijn familie gevonden was”, vertelde Nichol aan The Denver Post.

De volgende morgen belde ze de plaatselijke sheriff om hem in te lichten over haar relatie met Watts en de leugens die hij haar verteld had. Later op de dag deed ze haar verhaal al aan de FBI. “Ik wilde gewoon helpen. Met een zwangere vrouw en twee kinderen vermist, wilde ik alles doen wat ik kon.” Ze gaf echter wel toe dat ze voor haar ontmoeting met de politie alle berichten van Watts wiste, en haar zoekgeschiedenis na de moorden toont ook een vraag over “kan de politie gewiste berichten traceren?”

LEES OOK. Hij deed alsof ze vermist waren, maar vermoordde zijn vrouw en kindjes: nu redt diens moeder zijn leven

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees