Lady Gaga: “Toen ik in de muziekwereld belandde, was seksuele intimidatie de regel en niet de uitzondering”

Lady Gaga: “Toen ik in de muziekwereld belandde, was seksuele intimidatie de regel en niet de uitzondering”

Foto: REUTERS

De Amerikaanse zangeres Lady Gaga heeft openhartig gesproken over de seksuele intimidatie waar ze op haar negentiende mee te maken kreeg. Ze was toen net in de muziekwereld beland en werd aangerand in de opnamestudio.

“Toen ik op amper negentienjarige leeftijd in de muziekbusiness belandde, was seksuele intimidatie de regel en niet de uitzondering”, zegt de zangeres en actrice tijdens een rondetafelgesprek georganiseerd door The Hollywood Reporter.

Volgens haar was de situatie “gewoon zo”, al wou ze dat ze er eerder openlijk over had gesproken. “Ik heb er destijds wel over gepraat”, zegt ze. “Ik was jong, werd vaak lastiggevallen en heb mensen rondom mij daar wel over verteld.”

Macht beschermen

Maar hoewel ze erover sprak, werd niets ondernomen om de daders voor het gerecht te brengen. De oorzaak? De machocultuur die volgens haar heerst in de muziekbusiness.

“Niemand wil zijn macht verliezen”, klinkt het. “Ze beschermen je niet om zo hun eigen macht te kunnen behouden. Ik hoop dat alle getuigenissen nu samenkomen. Niet alleen over seksuele intimidatie, maar ook over bijvoorbeeld gelijke lonen. Ik hoop dat alles nu bij elkaar komt in één grote beweging.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees