Gemeente hoopt met kleine maatregelen problemen op te lossen

Atletiekpiste opnieuw overstroomd omdat “drainage maar half werkt”

Atletiekpiste opnieuw overstroomd omdat “drainage maar half werkt”

Het heeft een paar dagen geregend en opnieuw staat de looppiste op Onledemolen onder water. Foto: SBR

Gits / Hooglede -

Nu het de afgelopen weken enkele keren geregend heeft, ligt de atletiekpiste op Onledemolen er terug slecht bij. De gemeente hoopt met kleine maatregelen de piste beter te maken. “Extra drainage is nodig”, aldus looptrainer Jef Vanbecelaere.

De atletiekpiste in de Koolskampstraat op de wijk Onledemolen in Gits ligt er opnieuw slecht bij. Na de regenbuien van de voorbije weken staat er water op de piste waardoor het voor lopers weinig interessant is om er te trainen. “Er is wel wat drainage voorzien, maar aan een kant van de piste. Het is belangrijk dat de hele piste gedraineerd wordt”, meent looptrainer Jef Vanbecelaere. Hij gebruikt de piste voor jeugdtraining en voor de jaarlijkse start-to-runsessies. De trainer merkt dat het water na een bui gewoon blijft staan. “Ook de ondergrond moet water doorlaten, maar dat is niet het geval.”

Oppositieraadslid Jan Lokere (Groep 21) kaartte de toestand van de atletiekpiste opnieuw aan, nadat hij dat eerder dit jaar ook al deed. “Het is belangrijk dat er een duurzame oplossing komt voor de piste”, zegt hij. “De gemeente heeft wel geld voor tennisvelden en een BMX-parcours, maar niet voor een degelijke looppiste die veel gebruikt wordt.” Schepen van Sport Frederik Sap (Allen 8830) erkent het probleem. “Met de sportraad hebben we bekeken of een tartanpiste haalbaar is, maar dat is veel te duur. We gaan daarom beter draineren. Door telkens nieuwe maatregelen te nemen, hopen we tot een goede piste te komen.”

Deels asfalteren

De atleten die op Onledemolen rondjes lopen, hopen natuurlijk dat er ooit een tartanpiste komt. “Ik besef maar al te goed dat zoiets een heel dure investering is. Misschien moet het gemeentebestuur overwegen om maar enkele banen in tartan aan te leggen en de rest te asfalteren, zodat de mensen van Dominiek Savio op het asfalt met hun rolwagen kunnen rijden”, stelt Vanbecelaere voor.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio