Goed nieuws voor Planckaert en Van der Schueren: ook zeventigplussers mogen achter het stuur blijven

Goed nieuws voor Planckaert en Van der Schueren: ook zeventigplussers mogen achter het stuur blijven

De wielerbond heeft zijn reglementen aangepast inzake de leeftijdsgrens voor bestuurders van wagens in de wedstrijdkaravaan. Voortaan mogen ook zeventigplussers achter het stuur van de volgwagen plaatsnemen. En dat is goed nieuws voor Walter Planckaert (70) en Hilaire Van der Schueren (70), respectievelijk ploegleider bij Sport Vlaanderen Baloise en Wanty Groupe Gobert.

Door het bestaande reglement kregen personen van zeventig jaar of ouder geen licentie meer als sportdirecteur. Waardoor zowel Walter Planckaert als Hilaire Van der Schueren volgend seizoen niet meer aan het stuur van de volgwagen zouden mogen plaatsnemen. Dit reglement wordt nu opgeheven, aldus de KBWB in een communiqué. “Zo wordt komaf gemaakt met de leeftijdsgrens van 70 jaar voor bestuurders van een voertuig in de wedstrijdkaravaan in een koers op de nationale of internationale kalender (uitzondering wordt gemaakt voor het eerste openingsvoertuig, het sluitingsvoertuig en de voertuigen van politie- en hulpdiensten). Die maatregel wordt vervangen door de invoering van een attest van rijgeschiktheid. Dat attest moet bij de vergunningsaanvraag gevoegd worden.”

“Deze maatregel wordt van kracht vanaf 2019 en geldt onder meer ook voor alle sportdirecteurs en ploegleiders uit UCI-teams en clubploegen, ook voor hen die voor het eerst een vergunning aanvragen. Nieuwe ploegleiders worden trouwens ook onderworpen aan een theoretische test én een verplichte stageperiode. Tijdens die ‘inlooptijd’ krijgen ze de gelegenheid de vaak onverwachte bewegingen in de karavaan te leren kennen, onder de begeleiding van een persoon met ervaring in de materie.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.