Nokere Koerse bevat in 2019 maar liefst 22 kilometer kasseien

Nokere Koerse bevat in 2019 maar liefst 22 kilometer kasseien

Foto: BELGA

Ook de organisatoren van Nokere Koerse hebben besloten hun parcours aan te passen Er wacht het peloton straks niet minder dan 22 kilometer kasseien.

“In de twee finale lussen steekt telkens de nieuwe kasseistrook van Lededorp”, aldus koersdirecteur Rony De Sloovere. “We trekken langs de woning van Johan Museeuw om Lededorp te kunnen meepikken. Daardoor wordt de kasseistrook van de Huisepontweg anders aangesneden. Dit keer beginnen ze er nagenoeg uit stilstand aan na een bocht van 90 graden.”

Tot zover de grootste wijziging in een parcours dat vooral dit jaar werd hertekend en waarbij gebruik wordt gemaakt van zowat alle zones met kinderkoppen die deze regio rijk is.

Starten in Deinze

De 74ste editie start op de Markt van Deinze. Eerst is er een lange aanloop van 82 kilometer, daarna drie lokale ronden langs o.a. stenen van de Herlegemstraat en opnieuw de Nokereberg, en de twee bovengenoemde lussen. Tien van de achttien WorldTour-ploegen schreven zich al in voor de 74ste Danilith Koerse die vanavond werd voorgesteld in Renson Waregem. Daaronder o.a. Deceuninck-Quick Step en Lotto-Soudal. Nieuw is dat de internationale Danilith Koerse for Women erbij komt. De Zweedse Emma Johansson - tot twee keer toe zilver op de Olympische Spelen en lang in Zingem wonend - is de ambassadrice van deze vrouwenkoers. Op woensdag 20 maart dokkeren zowel de vrouwen als de mannen zeven keer over de Nokereberg.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.