Team Nuyens in Nederlandse handen na breuk met Van Aert

Team Nuyens in Nederlandse handen na breuk met Van Aert

“Een kleine tegenslag”, noemde Nick Nuyens gisteren de contractverbreking van Wout van Aert bij zijn team tijdens de ploegvoorstelling van Roompot-Charles in het Zeeuwse Kamperland. Om duidelijk te maken dat het samengaan met het Nederlandse Roompot er toch gekomen is, ondanks de breuk met zijn kopman. Maar wel met ingrijpende gevolgen.

Het njet van Van Aert heeft ervoor gezorgd dat Orange Cycling nu het moederbedrijf is van de procontinentale ploeg Roompot-Charles. Het Sniper Cycling van Nick Nuyens werd opgeslorpt. Alle bestaande contracten werden gerespecteerd, maar iedereen tekende een nieuwe overeen­komst bij de organisatie van Michael Zijlaard, die ook algemeen directeur werd. Nuyens zal hem in de leiding bijstaan maar focussen op het Belgische gedeelte van cosponsor Charles. “De situatie is omgedraaid omdat we niet willen dat het gebeuren rond Wout invloed kan hebben op het team”, zegt Nuyens, die met zijn ex-goudhaantje in proces ligt na diens contractverbreking. “Een team is meer dan één mens. En dat zowel Roompot als Charles achter dit project bleef staan, maakt dit zo mooi.”

Zes Belgen

Sean De Bie, Mathias De Witte, Senne Leysen, Arjen Livyns en Stijn Steels zijn de vijf Belgen die samen met de Nederlander Huub Duijn de overstap maken. Michael Van Staeyen (Cofidis) is de Belgische nieuwkomer naast Nederlanders Boy van Poppel (Trek-Segafredo), Maurits Lammertink (Katusha-Alpecin) en vooral Lars Boom (Jumbo). Want die zal ook enkele veldritten rijden en dat is vooral voor Charles belangrijk, die vanaf 1 januari hoofdsponsor is van het crossteam.

“We moeten realistisch zijn dat we er in de cross zonder Wout van Aert minder goed voorstaan”, zegt Nuyens. “Maar het is niet de bedoeling om dat dood te laten bloeden. We zijn er twee jaar geleden op die manier aan begonnen en krijgen nu ook navolging met Corendon-Circus. Vandaar dat Lars Boom weer gaat crossen vanaf 1 januari. Hij gaat niet alle veldritten rijden, maar hij zal wel te zien zijn de rest van het seizoen. Ja, zelfs na het WK. Het WK zelf? We zullen zien hoe het loopt.”

Boom zelf tempert enigszins het enthousiasme. “Ik ben blij dat ik weer ga crossen, maar het zullen toch maar zo’n vijf crossen zijn, hoor”, zegt de 32-jarige ex-wereldkampioen. “En ik rij vooral om conditie op te doen. De weg blijft het hoofddoel.”

“Lars rapper dan Wout”

Door het vertrek van Van Aert is het team wel niet zeker dat het zal mogen starten in alle klassiekers. Zoals Parijs-Roubaix bijvoorbeeld, de droomkoers van Boom. “We zijn ermee bezig”, zegt Zijlaard. “De organisatoren weten dat wij een team zijn dat attractief wil koersen.”

En wat als Boom en Van Aert in de slotfase met z’n twee voorop geraken in Parijs-Roubaix? “Dan rijden ze samen naar de piste”, zegt Nuyens. “Dat zou ideaal zijn, want Lars is rapper.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.