Europees vrouwenvolleybal

Hermes Oostende kwalificeert zich met glans voor de achtste finales

Hermes Oostende kwalificeert zich met glans voor de achtste finales

Foto: Rudy DECLERCK

Op basis van een stevige opslagdruk en een knappe blok-defensie walste een volwassen spelend Hermes Oostende ook in de terugmatch over de kampioen van Azerbeidzjan, Azerrail Bakoe. De leider uit liga A kwalificeerde zich vlot voor de achtste finales.

Na de heenmatch op woensdag heeft Hermes Oostende donderdag ook de terugmatch gewonnen. Azerrail Bakoe was gastvrouw voor dit duel dat eveneens in Oostende plaats had. Op de 3-0 van de eerste avond volgde een nieuwe 0-3-zege: de West-Vlamingen slaagden met grote onderscheiding. De terugmatch duurde trouwens amper 59 minuten. In minder dan een uur was de klus geklaard.

Lise De Valkeneer tekende het eerste punt aan. Van 3-3 sprintten de groenhemden naar 4-12. Toen nam coach Aghayev al zijn tweede time-out. Dat kon de Oostendse pletwals niet tegenhouden: 6-17 en 11-22. Na een aanval van Verbinnen beging Kazimova een netfout: 11-25. De eerste set was binnen in amper 18 minuten. De Valkeneer en Verbinnen hadden elk 6 punten gescoord.

In de tweede deelbeurt bezorgde een 0-8-rush met De Valkeneer aan de opslag Hermes een 5-14-voorsprong. Met Coolman (7 punten in set twee) aan de opslag klom het verschil van 10-17 naar 10-23. Uiteindelijk had Hermes toch vijf setballen nodig voor 16-25. Dus 0-2 en kwalificatie!

De Azeri hoopten de eer te redden in het derde bedrijf. Na 7-4 reageerde met een 1-8-tussensprint kordaat. Bakoe wou niet wijken en naderde tot 12-13. Bij 14-16 nam de Oostendenaars toch definitief afstand: 16-23 en 18-25. Azimova zag haar opslag in het net landen. Bij Hermes verzorgden De Valkeneer (18), Verbinnen (12), Coolman (9) en Blenckers (5) het merendeel van de productie.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen