Twee inbrekers opgepakt na grootschalige zoekactie in Kalmthout

Twee inbrekers opgepakt na grootschalige zoekactie in Kalmthout

Archiefbeeld. Foto: Michel Vanneuville

Kalmthout -

Twee Chilenen zijn donderdagavond opgepakt na een inbraak in Kalmthout. De arrestatie was het gevolg van een grote zoekactie met bijstand van een speurhond en de helikopter van de federale politie.

Rond 19u werden twee inbrekers opgemerkt bij een inbraak in een woning op Heuvel in Kalmthout. De twee mannen namen de vlucht richting het centrum van de gemeente. Net op dat moment was er een grote controleactie aan de gang op de grensovergang tussen Essen en Nispen. De aanwezige ploegen van politiezone Grens en de Nederlandse teams Roosendaal en Weerijs zette een zoekactie op poten.

“Rond 20.15u kon een eerste verdachte worden gearresteerd in de velden achter de Zoete Dreef onder een mesthoop”, zegt de politiezone Grens in een persbericht. “De tweede verdachte kon toen nog onder de radar blijven, zelfs voor de helikopter. De zoekactie werd gestaakt maar enkele ploegen bleven discreet in de omgeving. Rond 23u kon de verdachte opnieuw worden aangetroffen aan het station van Kijkuit. Hij nam opnieuw de vlucht maar kon na een kort achtervolging worden opgepakt.”

De twee verdachten van Chileense origine zijn overgedragen aan het Antwerps parket.

De politiezone Grens voegt eraan toe dat tijdens deze donkere periode veel aandacht wordt besteed aan woninginbraken en toezicht bij handelaars. “Maar het is van groot belang dat elke burger ook de nodige veiligheidsmaatregelen neemt”, benadrukt de politie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio