Op zoek naar een nieuwe auto? Dit zijn de beste gezinswagens van het jaar

Op zoek naar een nieuwe auto? Dit zijn de beste gezinswagens van het jaar

Foto: rr

De Ford Focus is door een jury van 19 autojournalisten en 68 gezinnen verkozen tot VAB-gezinswagen van 2019 in de categorie tot 19.500 euro. In de categorie tot 30.500 euro ging de eerste plaats naar de Ford Focus Clipper, in de categorie elektrisch naar de Nissan Leaf. Aan de 32ste editie van de VAB-gezinswagenverkiezing namen 23 auto’s deel, zo maakte mobiliteitsclub VAB vrijdag bekend. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de verkiezing dat eenzelfde merk in de twee prijscategorieën wint.

In de categorie tot 19.500 euro haalde de Ford Focus het met voorsprong van de Skoda Fabia Combi. De derde plaats ging naar de Dacia Duster. Volgens de gezinnen is de Ford Focus “een ruime wagen met een mooi design, die zeer comfortabel rijdt”. De autojournalisten zijn van mening dat de auto een klasse hoger speelt dan zijn concurrenten in deze categorie.

In de categorie tot 30.500 euro kozen meer merken er dit jaar voor om een ‘ludospace’ (hogere personenwagen met veel binnenruimte, nvdr.) in te schrijven. Toch won ook dit jaar weer een klassieke break: de Ford Focus Clipper. De tweede plaats ging naar de Skoda Octavia Combi, de derde naar de Mazda CX-5. De gezinnen beoordeelden de winnende auto als “een goed uitgeruste gezinswagen met een performante automaat en goede prestaties”. De autojournalisten dichtten hem de beste wegligging van alle deelnemers toe. “Zeer goede motor, comfortabel, ruim en niet te duur”, klonk het voorts.

In de categorie elektrisch ten slotte won de Nissan Leaf, gevolgd door de Hyundai Kona en de Mitsubishi Outlander PHEV. De gezinnen bestempelden de Nissan als “een wagen met aangenaam rijgedrag en goede uitrusting, en een prima prijs-kwaliteitsverhouding”. De autojournalisten loofden hem om zijn homogeen concept, design en e-pedal (een pedaal waarmee de bestuurder de auto kan laten versnellen, afremmen en stoppen, nvdr.).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees