Sfeer in slotmoment slaat om van een uitgelaten polonaise naar tranen

'24 uur voor Nikita' van EDUGO levert nu al 12.000 euro op

In EDUGO Lochristi eindigde vrijdagmiddag klokslag half vier het '24 uur voor Nikita'-evenement. Mama Kathy, meter Kristel en de broer en de zus van het verongelukte meisje fietsten in tranen de laatste kilometers van het etmaal vol, en mochten daarna een eerste voorlopige opbrengst van liefst 12.000 euro bekend maken voor twee goede doelen van de Warmste Week, de Fietsersbond en vzw Missing You. "Wat een ontzettende dag, wat een ontzettende nacht, wat een ontzettende weken en maanden. Wat een lieve mensen zijn jullie", besloot een erg geëmotioneerde EDUGO Lochristi-directeur Dimitri Van Hoecke.

Nadat de leerlingen vandaag afwisselend met zes klassen per keer nog hun kilometertjes bij elkaar hadden gefietst, brak het laatste halfuur van de fietsmarathon aan. Een bevreemdend gevoel, want er was heel veel uitgelatenheid, tot de polonaise toe. Iedereen had nog iets te doen en iets te zeggen. Burgemeester Deswaene was zijn spierstijfheid van gisteren al vergeten, en kwam nog een half uurtje bijtrainen. Schepen Janine Stadeus had gisteren geen tijd, maar stond er op om - met rok en laarzen - en na twee begrafenissen deze ochtend ook nog even op de spinningfiets te trappen.

"Laat de zon in je hart", "Anton aus Tirol", "Dromen zijn bedrog"...de schlagers rolden uit de boxen. Kathy en Kristel en de andere kinderen van het gezin Everaert trapten op de ster-fietsen de laatste minuten bij elkaar. Ingetogen en tranen verbijtend bij de feestmuziek, net als directeur Dimitri Van Hoecke die niet van hun zijde week. In de slotminuten eindigde de fietsmarathon zoals hij begonnen was, met een samenzang van "Een ster" van Stan Van Samang. De EDUGO-zaal leek een concertzaal, met honderden smartphonelichtjes die boven de massa wiegden. Het moment om de emoties los te laten, want de vermoeidheid sloeg toe na 24 uur en de veer leek gebroken.

Een prachtig en erg emotioneel einde van een schitterend evenement dat voorlopig dus 12.000 euro opleverde in het kader van De Warmste Week. Het bedrag zal nog aanzienlijk in de hoogte gaan, want EDUGO Oostakker stapte gisteren gesponsord naar Lochristi, en hield op hun campus ook een pannenkoekenbak. De leerlingen van 6STW die de nacht hadden uitgezeten op school, bakten deze middag nog frietjes voor de hele schoolbevolking. Goed voor nog meer geld voor het goede doel.

"Ik wist al dat we samen iets kunnen betekenen, en ik ben daar alleen nog maar zekerder van geworden na de voorbije dagen", aldus directeur Van Hoecke. "Iedereen beleeft het op zijn eigen manier, maar wat een lieve mensen zijn jullie allemaal. De belangrijkste boodschap van vandaag is dat ik jullie super vind. We moeten nu verder. De figuurlijke ster van Nikita boven de fietsen is nu wel even uit, maar ik hoop dat jullie ze in jullie hart voor altijd verder laten branden." 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio