Belgen sprokkelen op World Cup in Berlijn belangrijke punten voor de Olympische Spelen in Tokio

Belgen sprokkelen op World Cup in Berlijn belangrijke punten voor de Olympische Spelen in Tokio

Foto: Marc Van Hecke

Knappe prestatie van de Belgische ploegenachtervolgers op de openingsdag van de World Cup in de Velodrom in Berlijn.

In de kwalificaties realiseerden Kenny De Ketele, Lindsay De Vylder, Robbe Ghys en Moreno De Pauw de zevende tijd, 4.00.020. Italië, met Elia Viviani, moest met de negende plaats tevreden zijn en werd uitgeschakeld. In de reeksen namen de Belgen het op tegen het Huub Wattbike Test Team, een continentaal team.

België klokte af in een tijd van 3.58.911., de tweede beste tijd ooit door De Ketele en co gerealiseerd. Het Belgisch record staat op 3.57.037. (WB in Milton, red.). In de finale nemen de Australiërs het op tegen de Denen. De vrouwen strandden op de negende plaats in de ploegenachtervolging en werden uitgeschakeld.

Morgen verdedigen Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder de Belgische kleuren in de ploegkoers. De Duitse wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt tekenen voor eigen volk present. De Denen brengen Lasse Norman Hansen en Casper von Folsach in stelling.

Lotte Kopecky rijdt het omnium. Zondag rijdt Robbe Ghys het omnium en Jolien-D’hoore met Kopecky de ploegkoers.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.