Ish Ait Hamou broedt nu al op eerste langspeelfilm

Ish Ait Hamou broedt nu al op eerste langspeelfilm

Foto: jimmy kets

Met de kortfilm Klem, die gisteravond in première ging, heeft hij nog maar pas zijn regiedebuut beet. Maar nu al heeft Ish Ait Hamou (31) plannen voor zijn eerste langspeelfilm. “Dankzij Quentin Tarantino durf ik mijn filmdroom waar te maken.”

Het cv van Ish Ait Hamou oogt stilaan indrukwekkend. Eerst was hij danser, choreograaf en jurylid van So you Think you Can Dance. Toen werd hij schrijver en theater­maker. En nu is hij regisseur. Gisteren ging op het Kortfilmfestival in Leuven Klem in première, Ish’ eerste film, die hij baseerde op een novelle die hij enkele jaren geleden schreef. En Ish heeft de smaak te pakken: hij denkt luidop na over zijn eerste langspeelfilm. “Ik weet zelfs al waarover die zal gaan. Ik heb altijd al een film willen maken. Ik groeide op met televisie en films. Als kind wist ik dat ik later verhalen zou willen vertellen, in welke vorm dan ook. Ook toen ik nog gewoon boeken schreef, dacht ik in beelden. Ik dacht eerst dat scenario’s schrijven iets helemaal anders was, maar toen hoorde ik een podcast met Quentin Tarantino. Hij zei dat hij zijn scenario’s ook in novellevorm schrijft. Plots viel er een drempel weg en durfde ik het wel.”

Falen om te leren

Het is opvallend hoe Ish zich de voorbije jaren telkens op nieuwe avonturen stort. Tussen het ­vele werk door is hij ook al twee jaar papa. Maar op de pauzeknop duwen, wil Ish niet. Want terwijl zijn eerste film nu in de zalen loopt, is hij al ­bezig met een nieuwe roman. “Ik heb nooit schrik om met iets nieuws te beginnen. Als danser leer je dat je niet bang mag zijn om op je bek te gaan. Meer nog: je kan niet gelukkig zijn als je niet durft te mislukken. Natuurlijk wil ik niet dat iedereen mijn film keislecht vindt. Maar het zou niet het einde van de wereld zijn. Drie jaar geleden schreef ik het beste boek dat ik toen kon maken, nu kan ik het al veel beter. Uit falen leer je bij.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees