Keisse openhartig over toekomst: "voor een andere functie in ons wielerteam ben ik nog niet klaar"

Iljo Keisse en Griet Hoet zijn Sportman en Sportvrouw van het jaar

Op de kampioenenhulde van vrijdagavond zijn wielrenner Iljo Keiss en para-cycling kampioene Griet Hoet - in duo met haar fietspartner Anneleen Monsieur verkozen tot respectievelijk Sportman en Sportvrouw van het afgelopen jaar in Destelbergen. Beide laureaten zal u niet samen op de foto zien, omdat Iljo nog andere verplichtingen had en aan het begin van de sportieve avond werd gelauwerd.

Op het WK Para-Cycling in Rio behaalde het tandemduo eerder dit jaar een bronzen medaille op de kilometer tijdrit, en zilver op de 3km individuele achtervolging. Twee weken geleden klopten ze nog de wereldkampioenen op een wedstrijd in de rand van de Gentse Zesdaagse. Griet en haar tandempartner hebben er een uitstekend seizoen opzitten, en hebben vooral de smaak naar nog een internationaal hoger trapje, zo vernamen we. Griet was ook erg opgetogen over het feit dat Destelbergen ook veel aandacht had voor G-sporters.

Iljoooooo

Iljo Keisse van zijn kant heeft er naast een uitstekend wegseizoen ook net zijn zevende winst in de Zesdaagse van Gent opzitten, met de Italiaanse kampioen Elia Viviani, die dit jaar nog de blikvanger was van Heusden Koers. Keisse praatte openlijk over zijn toekomst, en hoopt zelfs tot zijn veertigste - hij is pas 36 - aan topsport te doen. "Op onze leeftijd is het belangrijk dat het "kopke" nog meewil, en dat is bij mij zeker het geval", klonk het. Binnenkort trekt hij naar het buitenland, om nog weinig naar ons land terug te keren tot in het voorjaar voor de klassiekers bij zijn ploeg. "Voor een andere functie bij Quickstep ben ik nog niet klaar, laat mij nog maar wat jonge renners begeleiden vanop de fiets in plaats van in de volgauto", klonk het onomwonden. "Een stap naar een andere functie lijkt mij misschien logisch, maar nog niet voor mij." De kinderen van Iljo leggen zich momenteel toe op voetbal, maar mochten ze in het wielercircus willen stappen, dan zou hij ze naar eigen zeggen niet tegenhouden. 

Lifetime Achievement Award voor bokslegende

De "Lifetime Achievement Award" ging dit jaar naar Freddy De Kerpel, de bokser die net zeventig is geworden maar ook nog blaakt van conditie. "Destelbergen is een gemeente van topsporters, en ik ben teruggekeerd naar het oude nest. Ik ben vereerd dat ik tussen hen mag wonen", klonk het. De Kerpel had het ook over zijn legendarische kampen van vroeger, en over het feit dat hij opklom tot de top 8 van de wereld. Ook zijn gebroken rib die hij opliep op het Gentse Boksgala, waar hij vier ronden in de ring kwam tegen Ismaïl Abdoul, kwam ter sprake: "We hadden mekaar  beloofd dat we elkaar maximaal één rib gingen breken, en dat we het daar gingen bij houden", grapte de bokslegende die dus opnieuw in Destelbergen woont. 

Het volledige kampioenenalbum van het voorbije sportjaar krijgt u hier morgen in beeld. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio