Damvalleimeer wordt op 15 december de warmste plek van Destelbergen

De Warmste Week: nu inschrijven voor "Sportyves tegen Kanker"

Mieke Mertens, partner van schepen Yves De Lausnay, lichtte gisteren het initiatief toe in het JGC Foto: Geert Herman

Destelbergen - Het sportgala zit erop, en alle aandacht van sportief Destelbergen gaat vanaf nu naar "Sportyves tegen Kanker", het grote evenement dat op 15 december plaatsvindt aan de sporthal en rond het Damvalleimeer. Lopen, fietsen, wandelen.. of gewoon komen genieten voor het goede doel. Iedereen is welkom op het gebeuren dat terzelfder tijd een eerbetoon moet zijn aan de betreurde Yves De Lausnay, die op 19 maart 2017 overleed aan de gevolgen van maagkanker. Op dit moment zijn al 198 deelnemers ingeschreven, en staat de teller al op 4220 euro. maar de komende dagen zal dat aantal zeker nog fiks oplopen. Samen de strijd aanbinden tegen het goede doel.

Mieke Mertens, partner van de betreurde schepen van (onder meer) Sport van Destelbergen, was gisteren ook te gast op het Sportgala, waar zij voor de tweede keer de nieuw in het leven geroepen "Trofee Yves De Lausnay" mocht uitreiken. Meteen ook het moment om "Sportyves" in de kijker te zetten. Het doorzettingsvermogen en de strijdlust die Yves in de laatste maanden van zijn leven toonde waren buitengewoon. In die sportieve geest wordt nu dus een groot evenement op poten gezet, in het kader van De Warmste Week met - uiteraard - Kom op tegen Kanker als goede doel.

Over exact twee weken kan u het allemaal meebeleven, tussen 10 uur en 15 uur. U kan lopen - wandelen kan ook - rond het Damvalleimeer. Alleen zal u er zeker niet zijn: er zijn gidsen in uw zog, er is allerlei animatie en er is een dj die er de sportieve luim inhoudt. Deelnemen kost 15 euro. Liever op de fiets? Om 9 uur vertrekt een familierit van 35 km of een sportieve rit van 85 km aan de SportBar vlakbij. Voor 10 euro beleeft u het mee. Voor kinderen is er ook vanalles te doen, van grime tot volksspelen en animatie, waarvoor u met plezier ook 10 euro zal betalen. Honger en dorst hoeft u niet te lijden: er is sportbar 't Meer, samen met een kerstmarkt en allerlei eet- en drankstanden. 

Opgelet: wandelaars en fietsers wordt gevraagd in te schrijven voor 3 december, dan krijgt u er een gepersonaliseerd deelnemingsnummer bovenop. Meteen een mooie herinnering aan de warme familiedag die "Sportyves tegen Kanker" moet worden.

15 december, aan en rond het Damvalleimeer, "Sportyves tegen Kanker" in het kader van De Warmste Week van StuBru. Tussen 10 uur en 15 uur. Inschrijven kan via deze link.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio