Zachte mobiliteit in de kijker op Eenbeekeinde

Ouders van Pius X blazen bandjes kinderfietsen op

Destelbergen - Basisschool Pius-X in Destelbergen werkt deze dagen heel intensief rond mobiliteit en verkeersveiligheid. Vrijdagochtend voegden de leden van het oudercomité de daad bij het woord, en bliezen ze in alle vroegte en drukte voor de bel de bandjes van de kinderfietsen op.

“Wij als oudervereniging willen, samen met de directie en lerarenkorps, kinderen en ouders blijvend aansporen om te voet of met de fiets naar school te komen,” aldus Koen Vancayzeele  van de werkgroep mobiliteit van de Pius-X ouders. “Vorige maand telden we ’s morgens met een paar ouders het aantal fietsers en auto’s aan onze school. Het was fijn te zien dat heel wat kindjes met de fiets naar school komen, maar wat ook opviel was de grote toename van het aantal auto’s in het laatste kwartier voor de school begint. Dan tel je al vlug tegelijk 70 fietsen en 70 auto's in de onmiddellijke buurt."

De Flits-actie op school wordt ook door Pius X ondersteund. Van nu tot aan de krokusvakantie wordt er extra aandacht gegeven aan zichtbaarheid in het verkeer, door bijvoorbeeld een fluohesje, lichtjes. Wie nog geen fluoboekentashoes had, kon er vrijdag eentje gratis krijgen. 

Pius X-ouder Erika Delporte:  "We vinden het belangrijk dat de verkeerssituatie aan de schoolpoort voor iedereen zo veilig als mogelijk verloopt. Gevaarlijke punten willen we dringend aanpakken, en een fluohesje alleen volstaat niet. Kinderen op zich zijn ook niet verantwoordelijk voor verkeersveiligheid, maar moeten daarbij gestuurd en vooral bewust gemaakt worden. 

Met deze bandenblaasactie willen de Pius-X ouders de "zachtere mobiliteit" blijvend onder de aandacht brengen en sensibiliseren rond verkeersveiligheid. Hoe meer kinderen met de fiets of te voet komen, hoe gezonder ook de lucht in de schoolomgeving, waar iedereen beter van wordt. 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio