Van Loy pakt zege in Hasselt, wereldkampioene Cant moet het hoofd buigen

Van Loy pakt zege in Hasselt, wereldkampioene Cant moet het hoofd buigen

Foto: BELGA

Ellen Van Loy (38) heeft de Soudal Classics-cross in Hasselt gewonnen. Van Loy moest tot het uiterste gaan, maar kon Denise Betsema uiteindelijk afhouden. Wereldkampioene Sanne Cant werd derde.

Dolgelukkig was de 38-jarige Ellen Van Loy na het behalen van haar eerste zege van het seizoen. De renster van Telenet-Fidea Lions dook als eerste het veld in en zou die eerste plaats niet meer afstaan in het Kampermolenpark te Hasselt, al deed Denise Betsema in de slotronde haar stinkende best om alsnog Van Loy te remonteren.

“Ik wist dat het heel belangrijk was om direct vooraan te zitten. Daarom begon ik ook heel snel aan de wedstrijd”, stelde Van Loy. “Ik kreeg vanaf de zijlijn meteen de opdracht alles te blijven geven. En zo scheurde het al heel snel. Ik neem morgen/zondag rust, dus moest ik mezelf helemaal niet sparen vandaag.”

Denise Betsema leek in de finale nog in staat Van Loy te remonteren. “Ik had alles netjes ingecalculeerd. Ik wou vooral geen fouten maken omdat het ook al feller aan het regenen was en de omloop er zo alsmaar gevaarlijker bij kwam te liggen. Daarom milderde ik mijn snelheid bij elke bocht of gevaarlijke plaats, waardoor Betsema dichterbij kon geraken”, verduidelijkte Van Loy. “Maar ik hield voldoende reserve over, in het geval dat. Ik ben natuurlijk heel blij met deze eerste zege. Het heeft een tijdje op zich laten wachten, maar in Hasselt was het uiteindelijk nog eens prijs. Dit na een pak ereplaatsen. Mijn vorige overwinning dateert al van vorig jaar in Gavere.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.