Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder zevende in ploegkoers, Lotte Kopecky zevende in het omnium

Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder zevende in ploegkoers, Lotte Kopecky zevende in het omnium

Foto: BELGA

De Belgische delegatie grossiert in zevende plaatsen in de Velodrom in Berlijn waar men de derde van zes WB-wedstrijden afwerkt. Na de knappe zevende plaats, en de schitterende tijd, van de ploegenachtervolgers lieten Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder (ploegkoers) en Lotte Kopecky (omnium) een identiek resultaat optekenen. De Denen Lasse Norman Hansen en Casper von Folsach, die als enige ploeg een winstronde versierden, toonden een duidelijke meerwaarde in de ploegkoers.

De Ketele-De Vylder sprokkelden half koers hun eerste punten. In de slotspurt moesten ze enkel de Britten Mark Stewart-Oliver Wood laten voorgaan, maar het volstond niet voor medaillegewin. Denemarken won voor Groot-Brittanië (Stewart-Wood) en de Duitse wereldkampioenen Roger Kluge-Theo Reinhardt. In de World Cup-ranking leidt Denemarken, na drie overwinningen op rij met 1500 punten voor Groot-Briitanië (1275) en Duitsland (915.) België staat vijfde met 835 punten.

Lotte Kopecky hypothekeerde een goed resultaat in het omnium in het openingsnummer, de scratch. De Britse Katie Archibald won, Kopecky eindigde pas veertiende. Na een zevende plaats in de temporonden en een vierde in de afvalling rukte Kopecky op naar de zevende plaats. In de afsluitende puntenkoers slaagde Kopecky er niet in om punten te sprokkelen. Archibald, die drie van de vier wedstrijdonderdelen won, won het omnium voor de Italiaanse Letizia Paternoster en de Amerikaanse Jennifer Valente.

Paternoster leidt in de World Cup. Kopecky, die nog maar aan één WB-manche deelnam, staat op de drieëntwintigste plaats. In Londen (14-16/12), Cambridge (18-20/1) en Hong-Kong (25-27/1) kan Kopecky oprukken in de stand.

Op de slotdag van de World Cup komen morgen Robbe Ghys (omnium) en Jolien D’hoore-Lotte Kopecky (ploegkoers) nog in actie.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.