In Hasselt net niet, maar nu lukt het wel voor Cant: wereldkampioene zegeviert in Mol

In Hasselt net niet, maar nu lukt het wel voor Cant: wereldkampioene zegeviert in Mol

Foto: PlaySports

Sanne Cant heeft de Zilvermeercross in Mol gewonnen. De wereldkampioene moest daarvoor wel afrekenen met Laura Verdonschot, die een zeer sterke wedstrijd reed maar het uiteindelijk in de sprint moest afleggen tegen Cant. De Nederlandse Inge van der Heijden mocht als laatste vrouw het podium op.

De Nederlandse Inge van der Heijden was de vrouw die als eerste het veld in dook. Een Belgisch trio trok in de achtervolging: Sanne Cant, Loes Sels en Laura Verdonschot. Sels kreeg het aan het einde van de openingsronde lastig, maar op dat moment kwam Kim Van de Steene wel aansluiten. Onder impuls van Verdonschot ging Van de Steene er al snel weer af. Cant kon wel volgen - met moeite - en het tweetal kwam aansluiten bij leidster Van der Heijden.

In de zandstroken bleek Verdonschot op technisch vlak zeer sterk, maar Cant en Van der Heijden lieten niet begaan. Kim Van de Steene en Loes Sels leidden de achtervolging, met de Nederlandse Sophie de Boer die hen op de hielen zat. Voorin trok Cant in ronde vier, de voorlaatste, een eerste keer ten aanval. Met succes: Verdonschot en Van der Heijden moesten overboord. Verdonschot leek in de zandstrook een klein beetje tijd te winnen, maar reed zich vast. Cant kon aan de slotronde beginnen met enkele seconden voorsprong.

Verdonschot en Van der Heijden werkten goed samen in de achtervolging en konden de wereldkampioene zo weer bij de lurven grijpen. Verdonschot nam over en kon aan de waterlijn een paar fietslengtes nemen op de andere dames, maar Cant stampte zichzelf terug tot in het wiel van de 21-jarige renster van Marlux-Bingoal. Bij Van der Heijden ging het allemaal een stuk moeizamer. De Nederlandse beet op de tanden, maar moest beetje bij beetje haar concurrentes laten rijden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.