Burgemeester doet opmerkelijke oproep na spoor van vandalisme: “Maak foto’s met je gsm”

Burgemeester doet opmerkelijke oproep na spoor van vandalisme: “Maak foto’s met je gsm”

De vernieling was groot, zo werden de picknickbanken in de beek gegooid. Foto: vkk

Kuurne -

Nadat vandalen een spoor van vernieling door de parken in Kuurne trokken, roept burgemeester Francis Benoit iedereen op tot meer sociale controle.

De Kuurnse burgemeester Francis Benoit (CD&V) roept de inwoners van zijn gemeente op tot meer sociale controle. Hij is het vandalisme in de parken beu. “De mensen die in het Vlaspark en het Sportpark een spoor van vandalisme trokken, steken duidelijk een middelvinger op naar de overheid.” De daders gingen driest tewerk. Ze kraakten jonge boompjes af, vernielden bibliotheekkastjes en vuilnisbakken, kieperden picknickbanken in de Heulebeek, beschadigden kunstwerken en zelfs het sportveld moest eraan geloven. Amper een maand geleden was er ook al schade.

Benoit hekelt deze vorm van vandalisme. “Vandalisme is van alle tijden maar dit is nieuw. Dit is een bewuste strategie van daders die kicken op geweld. De nieuwe rage wordt via sociale media en andere kanalen verspreid”, meent de burgemeester.

Het is een nieuw fenomeen waar nu ook Kuurne mee geconfronteerd wordt. “Er komt extra toezicht. We gaan als gemeente investeren in camera's, maar die staan er niet van vandaag op morgen. Maar we beschikken met z’n allen over een krachtig middel: onze smartphone en onze alertheid. Zo zijn er 10.000 camera's in Kuurne. Zie je iets verdacht ? Maak een foto en meld het.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees