Gezin ontsnapt aan brand

Gezin ontsnapt aan brand

Omdat de wind verkeerd zat, is er wel rookschade in de woning. Foto: ndz

Wevelgem -

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag brak brand uit in een bergruimte achteraan een woning in de Wezelstraat. De woning bleef gevrijwaard, maar de berging is verloren.

“Iets na drie uur werd ik door mijn echtgenote gewekt omdat ze een hevige brandgeur rook. Toen ik het raam van onze slaapkamer opende, zag ik langs alle kanten rook”, getuigt bewoner Pieterjan Comeine. De man bleef koelbloedig en bracht zijn echtgenote Angie en de kinderen Lukas en Margo in veiligheid, om daarna de hulpdiensten te verwittigen.

“Daarna ben ik nog verschillende keren ons huis binnen geweest om jassen voor de kinderen, een gsm en mijn twee vogels naar buiten te brengen en de gastoevoer af te sluiten”.

De brandweer repte zich ter plaatse en ging via de garage en een braakliggend stuk bouwgrond naast de woning het vuur te lijf. Overslag naar de woning werd op die manier vermeden. Omdat twee ramen aan de achterzijde van de woning kapot sprongen door de hitte en de wind richting de woning blies, kon de rook de woning binnendringen, waardoor deze rookschade opliep, maar wel bewoonbaar blijft.

De bergruimte zelf brandde echter volledig uit. “Hoe het vuur ontstaan is, is mij een raadsel. Vrijdagavond zijn we na een familiebezoek rond 22 uur thuisgekomen. Een uur later ben ik nog in de bergruimte geweest om wat materiaal te nemen voor een kleine reparatie en toen was alles in orde.” Tijdens de bluswerken werd het gezin opgevangen bij de overburen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio