Politiezone Voorkempen zet vrijwilligers in voor diefstalpreventie

Politiezone Voorkempen zet vrijwilligers in voor diefstalpreventie

De kersverse preventieadviseurs. Foto: Politie Voorkempen

Malle / Brecht / Schilde / Zoersel -

Bij de lokale politiezone Voorkempen gaan vandaag twaalf vrijwilligers van start als preventieadviseur. Ze zullen geïnteresseerde burgers tips geven over hoe ze hun woning beter kunnen beveiligen. “Preventie is het beste wapen tegen inbraken”, klinkt het bij de politiezone.

De twaalf vrijwilligers werden in het najaar klaargestoomd via een opleiding die zowel uit theorielessen als uit een praktijkgerichte vorming op het terrein bestond.

“Momenteel geven we gemiddeld vijftig adviezen per jaar. Dat aantal willen we in 2019 flink de hoogte in zien gaan”, zegt korpschef Geert Smet. “We mikken toch op een 200-tal adviezen. Hoe meer we burgers kunnen informeren over het belang van een goed beveiligde woning, hoe sterker we uiteindelijk zullen staan in de strijd tegen woninginbraken.”

Diefstalpreventieadviseurs komen – op vraag van de burger – op huisbezoek en bekijken tijdens een rondgang de zwakke en inbraakgevoelige punten van de woning. Ze geven de bewoner concrete tips over hoe hij zijn woning beter kan beveiligen. Nadien volgt ook een (niet-bindend) schriftelijk analyseverslag. Het advies is volledig gratis.

Alle inwoners van Brecht, Malle, Schilde en Zoersel kunnen diefstalpreventieadvies aanvragen via de website www.politie.be/5355 door het aanvraagformulier in te vullen en door te mailen naar pz.voorkempen.preventie@police.belgium.eu. “Rechtstreeks je wijkinspecteur aanspreken, langs een politiepost gaan of telefonisch een aanvraag doen op het nummer 03/210.41.11 kan ook”, aldus de politie. “Alle aanvragen worden beheerd door commissaris Julius Claessens, die ook de inzet van de vrijwilligers coördineert.”

De vrijwilligers werden vanochtend persoonlijk gefeliciteerd door korpschef Geert Smet en burgemeester Dirk Bauwens, voorzitter van het politiecollege, die ook de badges aan de kersverse diefstalpreventie-adviseurs overhandigde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio