Koppel dat vennootschapsgelden vergokte, moet 900.000 euro schadevergoeding betalen

Koppel dat vennootschapsgelden vergokte, moet 900.000 euro schadevergoeding betalen

(themabeeld) Foto: shutterstock

Wevelgem -

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft een koppel veroordeeld tot respectievelijk 30 maanden en 20 maanden cel, deels met uitstel, voor het leegzuigen van hun vennootschap. Ze moeten ook een schadevergoeding van 876.790 euro betalen.

Het koppel uit Wevelgem is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder ging een horecazaak in Wevelgem al failliet, en het cateringbedrijf dat ze nadien oprichtten, ging ook op de fles.

Maandag werden ze veroordeeld voor hun derde faillissement, dat van cateringbedrijf Eventing D & F. Het duo haalde grote sommen geld van de vennootschapsrekening voor privéaankopen, vergokte 70.000 euro en stapelde voor minstens 600.000 euro aan schulden op bij de fiscus en bij de RSZ. De advocaat van de verdediging zei tijdens het proces dat het koppel enkel de mooie feesten en de winst wilde, maar niet besefte dat ze hiervoor eerst kosten moesten maken en personeel moesten betalen.

Voor het misbruik van vennootschapsgelden moeten ze nu 876.790 euro schadevergoeding betalen. De 45-jarige man kreeg tevens een 30 maanden celstraf, waarvan 15 maanden effectief. De 41-jarige vrouw kwam ervan af met een celstraf van 20 maanden, waarvan 7 effectief. Beiden krijgen ook een beroepsverbod van 10 jaar.

De rechter zei maandag dat hij streng is in zijn vonnis omdat het koppel erg grote sommen geld heeft misbruikt en al een stevig strafverleden heeft.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees