Ruzie onder ex-partners eindigt in dodelijke steekpartij op straat

Ruzie onder ex-partners eindigt in dodelijke steekpartij op straat
Glabbeek / Aarschot -

Een 28-jarige man en zijn 25-jarige vriendin zijn aangehouden voor de moord op een 30-jarige uit Glabbeek. De man gaf toe dat hij de messteken gaf, zijn vriendin weigert voorlopig verklaringen af te leggen.

In de nacht van zaterdag op zondag 2 december werd een 30-jarige man uit Glabbeek gedood bij een steekpartij in de Diestsestraat in Aarschot. Het slachtoffer was rond 3.30 uur naar Aarschot gekomen. Toen hij zijn ex-partner op straat zag, ontstond er een gevecht. De ex-vriendin was vergezeld van haar huidige vriend, een 28-jarige uit Aarschot.

Volgens getuigen brachten zowel de 28-jarige man als de 25-jarige vrouw verschillende messteken toe aan het slachtoffer. De man overleed een uur later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De verdachten vluchtten weg van de plaats van de feiten. De mannelijke verdachte werd rond 4.20 uur door een verkeersploeg van de politie aangetroffen toen hij zijn woning in Aarschot verliet. De vrouwelijke verdachte werd gearresteerd rond 7.15 uur toen ze over de Grote Markt van Aarschot liep. Ze gaf eerst een valse naam op maar gaf uiteindelijk toe de verdachte te zijn. Beiden werden geïdentificeerd door getuigen van de feiten.

LEES OOK. Buurt aangeslagen na dodelijke vechtpartij: “Erg akelig dat het net hier gebeurd is” (+)

Het parket vorderde meteen na de feiten een gerechtelijk onderzoek voor moord. De onderzoeksrechter, de lokale recherche van de politiezone Aarschot, de federale gerechtelijke politie, het labo en de wetsarts stapten af op de plaats van de feiten.

Beide verdachten werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. De vrouw beriep zich op haar zwijgrecht. De man bekende in zijn verhoor bij de onderzoeksrechter het toedienen van de messteken. De beide verdachten werden aangehouden. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer. De lokale recherche voert het onderzoek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees