Bijna 2 miljard euro van BNP Paribas Fortis stroomt naar Frankrijk

Bijna 2 miljard euro van BNP Paribas Fortis stroomt naar Frankrijk

Foto: IMAGEGLOBE

BNP Paribas Fortis, de grootste bank van België, keert dinsdag een interim-dividend van 1,9 miljard euro uit. Dat gaat nagenoeg volledig naar de Franse eigenaar, BNP Paribas. Het dividend komt overeen met de nettowinst van het bedrijf in 2017, zo meldt de Belgische bank.

In 2015 stroomde al eens 2 miljard euro naar Frankrijk. Dat buitengewoon dividend kreeg toen kritiek van de vakbonden, omdat de bank toen net een plan had gelanceerd waarbij op drie jaar ruim duizend arbeidsplaatsen zouden verdwijnen.

In 2016 en 2017 koos BNP Paribas Fortis er vervolgens voor om geen dividend uit te keren, onder meer omdat er geld nodig was om het overgenomen leasingbedrijf Arval te integreren. Nu knoopt de bank naar eigen zeggen terug aan met de vroegere politiek.

De uitkering is het gevolg van een gezond kapitaalbeheer, luidt het. “De bank blijft dan ook goed gekapitaliseerd en de uitkering van het dividend beïnvloedt geenszins de capaciteit van BNP Paribas Fortis om te investeren in de ontwikkeling van zijn business en zo een sterke partner te blijven van de Belgische economie.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees