Aanrijder Jean-Luc (64) ook zelf overleden na tragisch ongeval

Aanrijder Jean-Luc (64) ook zelf overleden na tragisch ongeval
Oostkamp -

De man die zaterdag achter het stuur zat van de wagen die Jean-Luc Vandenbroucke (64) uit Wevelgem aanreed, is ook overleden. Wellicht werd de man onwel en veroorzaakte hij zo onbewust het ongeval. Hij stierf in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde aan sportcentrum De Valkaart in Oostkamp. De 74-jarige Oostkampenaar kwam er aan gereden en schepte Jean-Luc Vandenbroucke nog voor het oversteken van de rijbaan op. Die had zijn wagen net geparkeerd en wilde naar de basketbalmatch van zijn kleinzoon gaan kijken. De wagen reed daarna nog enkele geparkeerde wagens aan. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

LEES MEER. Jean-Luc werd doodgereden op weg naar match kleinzoon: “Hij was zo fier op onze kinderen” (+)

Onwel achter het stuur

Ook de aanrijder was ernstig gewond en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Daar overleed hij uiteindelijk ook. Het staat vast dat de man met een vrij lage snelheid en in een flauwe bocht van de rijbaan afweek. Volgens de deskundige deed hij ook geen poging om nog te corrigeren. Alles wijst er dus op dat hij onwel is geworden achter het stuur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio